E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları​İran'dan petrol açıklaması---

​İran'dan petrol açıklaması

​İran'dan petrol açıklaması
15 Ekim 2014 - 19:50 borsagundem.com

İran, Suudi Arabistan'ın petrol fiyatlarını düşürmesi konusunda endişesinin olmadığını açıkladı

İran Milil Petrol Şirketi Genel Müdürü Rukneddin Cevadi, ülkesinin, Suudi Arabistan'ın petrol fiyatlarını düşürmesinden endişe duymadığını belirtti. 

Cevadi, başkent Tahran'da gazetecilere yaptığı açıklamada, ülke bütçesinin petrol gelirinden temin edildiğini, ancak fiyatlardaki düşüşten endişe etmediklerini söyledi.

Son günlerde Suudi Arabistan’ın, İran ve Rusya’nın aleyhine olacak şekilde petrol fiyatlarında indirime gideceği haberlerine isim vermeden değinen Cevadi, fiyatlardaki düşüşlerin geçici olduğunu ve önümüzdeki ay Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC)  toplantısında da petrol fiyatlarıyla ilgili karar alınacağını dile getirdi. 

Fiyatlardaki düşüşün, ticari, siyasi, ekonomik ve dönemlik etkilerinden söz eden Cevadi, "Fiyatların düşüşü bizi kaygılandırmıyor. Biraz sabırlı olalalım. Gelecekte ne olacak görelim" dedi.

Cevadi ayrıca Rusya’nın, İran’da petrol alanlarında yatırım yapmak istediğini ve bu alanda yatırım projeleri konusunda görüşmelerde bulunduğunu fakat proje ve işbirliği için daha fazla görüşmeye ihtiyaç olduğunu söyledi.

Son günlerde uluslararası medyada, Suudi Arabistan'ın, "İran ile Rusya'ya baskı uygulamak için petrol fiyatlarını düşürme çabasında olduğuna" yönelik haberler yer almıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)