E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltının yükselişine spekülatif uyarısı ---

Altının yükselişine spekülatif uyarısı

Altının yükselişine spekülatif uyarısı
23 Eylül 2014 - 15:06 borsagundem.com

Dolar endeksinin 6 haftalık yükselişi bu hafta başı itibarıyla yerini dinlenmeye bırakırken altına olan talepte artış gözlendi

BORSAGUNDEM.COM

Yaklaşık 6 haftadır arda arda gelen ABD ekonomik verileiyle güçlenmeye devam eden dolar endeksi bu hafta başında yerini gecşemeye bırakırken, alternatif yatırım arayışları ile yatırımcılar altına yöneldi.

Dolarda başlayan yükselişle beraber altın fiyatları son 1.5 ayda uluslararası piyasalarda 1.300 dolardan 1.208 dolara kadar geriledi. Uzmanların uzun vadeli ve önemli destek olarak değerlendirdikleri 1.180 dolara yaklaşan fiyatlardan gelen tepki alımları, altın fiyatlarının yeniden 1.230 doların üstüne çıkmasına neden oldu. Güne yükselişle başlayan ons altın en düşük 1.214 doları gördü. Gün içinde devam eden alışlarla 1.234,60 dolara kadar çıkan altının ons fiyatı günlük bazda yüzde 1,5 prim yapnış oldu. Özellikle fonlardan gelen alım ordinoları altının 1.240 direncine yönelmesini sağladı. Uzmanlar 1.240 direncinin kısa vade de önemine dikkat çekerken, 1.225 dolar seviyesinin de destek olarak öne çıktığını belirtiyor.

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatında görülen artış, yurt içinde serbest piyasada da canlılığa neden oldu. Altının gramı 87,5 TL seviyesinden gelen tepki alımlarıyla 88,70 TL'ye kadar yükseldi. 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)