E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltınbaş: Biz de 9 taksit istiyoruz---

Altınbaş: Biz de 9 taksit istiyoruz

Altınbaş: Biz de 9 taksit istiyoruz
21 Nisan 2015 - 12:20 borsagundem.com

Altınbaş Başkanı İmam Altınbaş Borsagundem.com’a konuştu. Altınbaş kredi kartına taksit uygulamasına itiraz etti. Altının yıl sonu rakamını söyledi

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM / ÖZEL HABER 

Küresel çapta yüz milyar doları aşan bir sektörün Türkiye’deki önemli aktörlerinden biri Altınbaş. Dünyanın tanıdığı bir marka. İşinin ustası, sektörün akil adamı İmam Altınbaş’la Çırağan Sarayı’nda katıldığı İş Altınhas basın toplantısı bitiminde bir araya geliyoruz. Kasaba villalarının tanıtımının ardından altın üzerine ayaküstü söyleşi yapıyoruz. Çünkü vakti az. Sektörel Şura Toplantısı’na katılmak için Ankara’ya uçacak.

İmam Altınbaş herkesin biraz merak biraz korkuyla beklediği FED’in faiz kararını deyim yerindeyse tınmıyor. Tınmıyor çünkü piyasaları sallaması beklenen bu kararın altın için bir şey ifade etmediğini söylüyor. Sözleri de duruşu kadar dik. Kredi kartına 4 taksit uygulamasının kuyumculara getirdiği faydadan çok, 9 taksit uygulamasının yarattığı haksızlıktan bahsediyor.  Sesindeki tondan üzüntüsünü hissediyorum. Süremiz bitti bitiyor, tüm yatırımcıların merakla beklediği sorunun yanıtını alıyorum.  “Altın yılı 1200-1350 dolar bandında tamamlar” diyor.

Mücevheratın ‘altın’ ismi Altınbaş Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, Borsagundem.com’a konuşuyor..


 
“İNSANLAR KOŞA KOŞA ALTIN ALMIYOR”
 
Borsagundem.com. FED’in faiz artırımı ile altında sizce neler olabilir?

İmam Altınbaş: Ben FED’in faiz artırımı kararının altının çok etkileneceğini düşünmüyorum. Hatta  dünyadaki gelişmelerin de altını çok etkileyeceğini öngörmüyorum açıkçası.

-Son dönemdeki altındaki yükseliş satışları etkiledi mi?

İmama Altınbaş: Aslında seçimler öncesi altın satışları stabil gidiyor. Öyle yükseliyor diye insanlar koşa koşa altın almıyor. Biliyorsunuz altının değeri dünyada ons üzerinden hesaplanıyor. Aslında dolar bazında altında bir artış yok. Türkiye’deki doların böyle 2.20’lerden 2.70’lere gelmesi, TL karşısında altın pahalanmış gibi yaptı. Onun için altın Türkiye’de pahalandı. Dünyada değil.

-Darphanenin altın basım politikası bir spekülasyona sebep oluyor mu?

İmam Altınbaş: Biliyorsunuz Darphane, Cumhuriyetin kurulmasıyla beraber çıkarılmış bir yasayla altın basıyor. Aslında bunun özel sektöre devredilip, darphanenin artık çeyrek, yarım altın gibi altın basmaya devam etmesi gerekmez gibi geliyor bana.
 
ONLARDA 9 TAKSİT BİZDE 4 TAKSİT OLMASI ÇOK HAKKANİYETLİ DEĞİL”

-Kredi kartına getirilen 4 taksit uygulaması kuyumcuların derdine çare oldu mu? Manzara nedir?


İmam Altınbaş: Biliyorsunuz ben aynı zamanda Kuyumculuk Meclisi Başkanıyım. Yarın da (bugün) Ankara’da Sektörel Şura Toplantısı var. Bu toplantıda herkes kendi sektörünün sıkıntılarını anlatacak. Bizde kendi sektörümüzün sıkıntılarını anlatacağız.

Şimdi bu kredi kartı taksitlendirilmesi ilk önce sıfırlandı ve bu sektörde yüzde 35-40 bir daralma yarattı. Şimdi tekrar geçtiğimiz Ekim ayı itibariyle 4 takside çıktı ama bunun yeterli olduğuna inanmıyorum. Çünkü bizimde öbür sektörler gibi AVM’lerde yan yana mağazalarımız var. Dolayısıyla onların hakkı hukuku neyse mücevher firmalarının da hakkı hukuku o olmalı diye düşünüyorum. Onlarda 9 taksit bizde 4 taksit olması çok hakkaniyetli değil. Onun içinde bu sıkıntımızı yarın orada dile getireceğiz inşallah.

-Bu hızlı fiyat trafiği içinde Türk halkı en çok ne yaptı. Altın aldı mı? Sattı mı?

İmam Altınbaş: Altın bu aralar stabil gidiyor. Çok hızlı bir şekilde işte altın çok arttı koşarak satalım, düştü alalım diye bir şey yok. Altın artık moda tasarım ürünü oldu ve insanlar artık altını aksesuar gibi alıyor. Dolayısıyla öyle aşırı çıkış ve düşüş yok.

-Altının ons fiyatı 2015 sonu ne olur?

İmam Altınbaş: Ben altının onsunun 1200-1350 arasında 2015’i tamamlayacağını öngörüyorum. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)