E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın üç ayın zirvesine yakın---

Altın üç ayın zirvesine yakın

Altın üç ayın zirvesine yakın
22 Temmuz 2014 - 07:56 borsagundem.com

Altın, dolardaki güçlü seyrin artan tansiyon ile gelen güvenli liman alımlarını dengelemesi sonucu 3 ayın zirvesi yakınında

Altın, ABD'de borçlanma maliyetlerinin artacağı beklentileri ile güçlenen doların, Ukrayna ve Gazze'de artan tansiyondan dolayı gelen güvenli liman alımlarını dengelemesi ile birlikte üç ayı aşkın sürenin en yüksek seviyesinin altında işlem gördü.

Spot altın, dünkü seviyesi olan ons başına 1,312.49 dolardan bugün Singapur saati ile 11:36'da 1,312.60 dolara geldi. Metal 10 Temmuz'da 1,345.17 dolar ile 19 Mart'tan bu yana gördüğü en yüksek seviyeden geri çekildi ve geçen hafta düşerek, son yedi haftada ilk haftalık kaybını yaşadı. 

Altın geçen yıl, ekonomideki iyileşme ile birlikte Fed'in varlık alımlarını azaltacağı beklentisi ile yüzde 28 değer kaybetti. ABD ve Avrupalı liderler, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Ukrayna üzerinde Malezya Hava Yolları'na ait bir yolcu uçağının Rusya'dan geldiği söylenen bir füzeyle düşürülmesinin ardından, kendini yalnızlaştırma riski ile karşı karşıya olduğu mesajını geçti. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Gazze'deki çatışmaları durdurmaya yönelik ateşkes görüşmelerine katılmak üzere Kahire'ye geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)