E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın 'referandum' ile geriliyor---

Altın 'referandum' ile geriliyor

Altın 'referandum' ile geriliyor
19 Kasım 2014 - 20:19 borsagundem.com

Altın, İsviçre referandumundan hayır oyu çıkacağını gösteren bir anket sonrasında geriliyor

Altın, İsviçre Merkez Bankası'nın varlıklarının en az yüzde 20'sini altın olarak tutmasını gerektirecek referandumdan hayır oyu çıkacağını gösteren bir anket sonrası, 2 haftanın en sert düşüşüne yaklaştı.

İsviçre devlet televizyonu SRF için düzenlenen ankette yüzde 47 hayır oyu çıktı. Referandum 30 Kasım'da düzenlenecek.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi son 3 seansta ikinci kez yükseldi. Traderlar ABD Merkez Bankası Fed'in son toplantısının tutanaklarının yayınlanmasını bekliyor. Tutanaklarda faiz artışı ile ilgili mesajlar bekleniyor. Açık altın pozisyonları, yatırımcıların kısa varlıklarını artırmaları ile 22 ayın en yüksek seviyesine geldi.

Londra'da broker Marex Spectron Group'un değerli metaller müdürü David Govett, "Bugünkü önemli hareket Fed'in tutanaklarının açıklanması," dedi ve "Piyasa şüphesiz tutanaklar öncesi sinirli olacak. Düşük fiyatlar alımları çekti ve bu durum gelecekte aşağı yönlü hareketleri sınırlamalı" şeklinde görüş bildirdi.

Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 1.5 düşüşle, New York saati ile 11:54'te, ons başına 1,178.80 dolara geriledi. Kontrat 5 Kasım'dan bu yana en büyük düşüşe yaklaşıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)