Ana SayfaKulis57 yıllık Özerden Plastik borsaya geliyor---

57 yıllık Özerden Plastik borsaya geliyor

1 / 11
57 yıllık Özerden Plastik borsaya geliyor
10 Şubat 2015 - 09:48 www.borsagundem.com

MURAT DEMİRBAĞ – BORSAGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

Evet ya dile kolay, tam 57 yıl…

Sanayiye 1958’de ayakkabı üretimiyle başlayan, 68’de plastiğe el atan Baba Özerden’in temelini attığı, gözü gibi baktığı, büyüttüğü şirketi şimdi evlatları devralmış. Kurucu babanın çizdiği hassas yoldan giden 2. kuşak M. Nadi Özerden ve N. Tamer Özerden,  Özerden Plastik’i artık daha büyük hedeflere taşımak istiyor. 68’de tek müşterisi Şişecam’ten bugün kıtalararası mal siparişi alan, yüzde 16’sını Avrupa Birliği ağırlıklı ihraç eden, makinelerini kendi yapan,  üretim teknikleri geliştiren, en son teknolojiyi kullanan, sektörün büyük ihtiyacı balon naylonu üreten, geniş bir yelpazede hizmet verdiği koruyucu ambalajda söz sahibi Özerden plastik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarihi bir karar içinde. Bundan böyle aynı yolda daha kalabalık yürümeye hazırlanıyor. Özerden Plastik halka açılıyor.

57 yıldır hiç bir yabancı ortağın aile içine girmesine izin vermeyen Şirket neden şimdi yüzlerce, binlerce tasarruf sahibine kapılarını açıyor?

Özerden Plastik Genel Müdür Yardımcısı Nadi Özerden, 6 kelimeyle özetliyor: “Kurumsallaşma, yeni yatırım, daha büyüme isteği…”

Yalova’da satın alınan 23 dönümlük stratejik bir arsanın yapılacak bir yatırımla şirketin hedeflerini katlayacağına inanan Özerden, “Bütün büyük müşterilerimizin yakınına gelmiş olacağız” diyor.

Genel Müdür Yardımcısı Tamer Özerden ise sanki borsaya hep uzak duran, bazı holdinglere,   ‘Anadolu Kaplanları’na mesaj gönderiyor: “Aile şirketlerine de örnek olmak istiyoruz.”

Peki, şimdiye dek yolları İstinye’ye hiç düşmemiş Özerdenler niçin birden bire “Borsa İstanbul”u baştacı yapmış? Bugüne kadar medyada ya da sağda solda neden tek bir sesleri yankılanmamış?

Tamer Özerden’in anlattıklarından ortaya çıkıyor ki, borsa, anlık bir heves değil, 3 yıldır üzerinde çalışılan bir proje. Hem de titizlikle. Baba Özerden’in onay vermesi elbette önemli ama Nadi Bey asıl kilit isim. Tamer Özerden, burada abisinin hakkını veriyor: “Danışmanlık aldık. Farklı firmaların farklı finansmanları ve büyüme planı ile ilgilendik. İlgimiz arttı. Fakat bu gibi konularda Nadi Bey daha girişkendir, ona sıcak gelince konuyu değerlendirmeye aldık.”

Küçük yaşta iş hayatına atılan, gençliklerini deyim yerindeyse balon naylonu Türkiye’ye tanıtmaya feda eden Özerden kardeşler sanmayın ki bundan yakınıyor. Aksine, bulundukları nokta onlara gurur veriyor. Sektörü heyecanlandıran farklı üretimlere imza atmanın keyfinin yanında, kalplerinde taşıdıkları 57 yıllık marka aşkıyla piyasaya sadece mal değil, huzur, güven, itimat da satıyorlar. Karşılarında 30, 40, 50 rakip olsa da fark etmiyor. Çünkü onlar “Bizim tek rakibimiz var, kendimiz” diye konuşuyor. İşte en büyük kazanç bu…  

Her yatırımcının yüreğini hoplatan dövizle ilişkilerine gelince; dolar inmiş, çıkmış, Özerden Plastik için hiç dert değil! Hammadeyi Petkim’den alıyorlar, TL’yle ödüyorlar.

Peki, Özerden Plastik, büyük hedeflere ortak olmaya davet ettiği yatırımcılarına ne vadediyor?

Nadi Özerden, başlıyor söze: “Biz bu güne kadar hep kar ettik, hiç zarar yazan bir firma değiliz. Yangın geçirdiğimiz sene vardı, onda bile zarar etmedik kâr ettik…”

“Kârlı bir aile şirketi firmasının, kurumsal yapıya uyarak düzgün şartlarda alacağı finans desteği ile çok iyi noktalara gelebileceğini göstermek istiyoruz” diyen Nadi Bey, olaya ‘idealist bakış’ getiriyor. 

Konuşmasını da Özerden Plastik’in halka arzında iskonto olduğunu söyleyerek kapatıyor: “İskontolu fiyatımız 2.71. Yüzde 20 kadar iskontomuz var.”

Piramit Menkul Kıymetler’in halka arzına aracılık ettiği Özerden Plastik, kendi alanında bölgesel anlamda daha etkin olma hedefiyle Borsa İstarbul’a geliyor…

Gözler yatırımcılara dönüyor…

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)