Ana SayfaKulis57 yıllık Özerden Plastik borsaya geliyor---

57 yıllık Özerden Plastik borsaya geliyor

11 / 11
57 yıllık Özerden Plastik borsaya geliyor
10 Şubat 2015 - 09:48 www.borsagundem.com

İŞİMİZİN EN BÜYÜK AVANTAJI, MÜŞTERİ KİTLEMİZ ÇOK GENİŞ

-Türkiye’de sermaye piyasalarını nasıl görüyorsunuz? Risklerinizi kontrol etmek için sermaye piyasalarındaki ürünlerden faydalanıyor musunuz?

M. Nadi Özerden: Firma bazında baktığımız zaman en büyük firmanın ciro bazında bizdeki payı %2-3 mertebelerinde. Dolayısı ile kontratlı satış mertebesinde pek olamıyor. Yıllık ihracat gelirimiz kadar yıllık döviz borçlanmaya dikkat ediyoruz.

-Müşteri kitleniz geniş mi?

N. Tamer Özerden: İşimizin avantajlarından bir tanesi de o. Ciro ve sektörel dağılım çok geniş. Mobilya sektöründen otomobil yan sanayine kadar seramikten elektronik malzemeye kadar çok farklı müşterilerimiz var. Ve bununla birlikle en büyük müşterimizin cirodaki payı % 2’yi geçmez. Cironun cari olarak ve sektörel dağılımı çok fazla . Burada aslında işin sürekliliği anlamında bizim için çok hizmet ve dağınık sektörün yükünü getirmekle beraber, krizlerde çok dengeli bir risk yönetimini sağlamış oluyor.
Sektör bağımlılığı ve cari bağımlılık durumu yok. Çok eski bir firma olduğumuzdan müşterilerimizde çok eski. Müşteri bazında çok seçici davranıyoruz. (FOTOĞRAFLAR: SİNAN ÖZEL) 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)