Ana SayfaKulis57 yıllık Özerden Plastik borsaya geliyor---

57 yıllık Özerden Plastik borsaya geliyor

2 / 11
57 yıllık Özerden Plastik borsaya geliyor
10 Şubat 2015 - 09:48 www.borsagundem.com

AİLE ŞİRKETİ ÖZELLİĞİMİZİ HEP KORUDUK

Borsagundem.com: Sizi tanıyabilir miyiz?

M. Nadi Özerden (Genel Müdür Yardımcısı): Benim doğumum, 1958 babamın iş hayatına girmesi de 1958. O tarihten bu yana Özerden, aile şirketi olarak bu zamana kadar devam etmiş.  İş kolu sanayi olarak aynı.  Topkapı Gümüşsuyu’nda ayakkabı üretiyorduk, ilk işimiz buydu. Daha sonra babam 1968’de şuan ki bulunduğumuz yere, Maslak’a geldi. Buranın en eskisi biziz diyebiliriz.

-Şirket 1968’de bu işi yapmak için mi kuruldu?

M. Nadi Özerden (Genel Müdür Yardımcısı): Plastik üzerine hurda değerlendiriyorduk o günün şartlarında. İthalat yoktu, hammadde ithal edilemiyordu döviz dalgalanmalarından dolayı. Onun için biz dönüşümlü malzemeler kullanıyorduk. Çöpten naylonlar gelirdi onları biz işleyip piyasaya verirdik. Hammadde ticaretini de yapabildiğimiz kadar yapardık. Daha sonra imalat işine de yavaş yavaş ulaştık. Bu fabrikada elektrik borusu üretmeye başladık. Ondan sonra babam Japonya’da fuarda gördüğü balonlu naylon makinesinden ilham alarak burada yerli imkanlardan yararlanarak böyle bir makine üretmeye çalıştı. Kör topal çalışıyordu, o tarihte de tek müşterimiz Şişecam’dı. O da sadece yurt dışındaki numunelerini buna sarıp yolluyordu.  Daha sonra Özal zamanında mobilya sektöründe de bunun ambalajı kullanılmaya başlandı. Oradan start alınarak bütün bu iş balonlu naylon olarak bizim ana işimiz haline geldi ve bu işte büyümeye başladık.

-Yani yaklaşık 30 35 senelik bir süreden bahsediyorsunuz. Biz şirketin kuruluşunu 58 olarak mı alalım 68 plastiğe geçiş olarak mı alalım?

M. Nadi Özerden: Firmanın sanayi hayatına başlangıcı 1958 ama tabi formasyonu zamanla değişime uğradı. Balonlu olarak Hüseyin Rahmi Özerden olarak başlandı, sonra adi ortaklık oldu, ardından anonim şirketi olarak devam etti. Ama hep aile şirketi vasfını koruduk.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)