Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Yatırımcı sayısı 30 binin üzerinde olan fonlarda yüzde 100’lük getiriler

16 Aralık 2023, 20:02 - -

Yatırımcı sayısı 30 binin üzerinde olan 22 fon yatırımcısına yüzde 16 ile yüzde 135 arasında getiri sağladı.

Türkiye'deki yatırımcılar, portföylerini çeşitlendirmek ve farklı yatırım araçlarından getiri elde etmek için çeşitli seçeneklere yöneliyorlar. Yatırım fonları, bu çeşitliliği sağlamada ve riskleri dağıtmada önemli bir araç olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle yılbaşından bu yana yatırımcı sayısı 30 binin üzerinde olan fonlar, performanslarıyla dikkat çekiyor.

Yatırımcı sayısı yüksek fonlar içerisinde en yüksek getiriler yabancı hisse fonlarda gerçekleşti. Yabancı hisse senetlerine yatırım yapan 3 fon yılbaşından bu yana yüzde 98 ile yüzde 135 arasında yatırımcıya getiri sağladı.

YILBAŞINDAN BU YANA YÜZDE 100 KAZANDIRAN 3 YABANCI HİSSE SENEDİ FONU

Yapı Kredi Portföy Yabancı Teknoloji Sektörü Hisse Senedi Fonu %135,65 getiri ile lider konumdayken, Ak Portföy Yeni Teknoloji Yabancı Hisse Senedi Fonu %127,30 getiri ile onu takip etti, Ak Portföy Amerika Yabancı Hisse Senedi Fonu da %98,27 ile yatırımcılarına yüksek kazançlar sundu.

ALTIN FONLARINDAN YÜKSEK GETİRİ

Yatırımcı sayısı 149.500’e kadar çıkan altın fonlarında yüksek yatırımcı kitlesine sahip üç fon yatırımcısına yüzde 66 ile 72 arasında getiri sağladı. Altın fonları yıllık enflasyon olan yüzde 61,98’in üzerinde kazandırdı.

İŞTE YATIRIMCI SAYISI 30 BİNİN ÜZERİNDE OLAN TÜM FONLARIN GETİRİLERİ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)