Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Yatırım fonlarında yeni trendlerin yükselişi

28 Kasım 2023, 18:13 - -

Yatırım fonlarında en fazla ilgi çeken fonlar teknoloji ve dijitalleşme odaklı yatırım fonları. Bu fonların getirileri yüzde 100’ün üzerinde gerçekleşti.

Yatırım fonlarında ilgi teknoloji ve metaverse fonlarında. TEFAS'ta işlem gören 19 fon, yılbaşından bu yana yüzde 100'ün üzerinde getiri sağlayarak öne çıktı.

Fonbul.com portalını kullanarak yüzde 100’ün üzerinde getirileri ile öne çıkan fonları listeledik.

Bu fonlar içerisinde Deniz Portföy'ün Metaverse ve Dijital Yaşam Teknolojileri Fonu, yüzde 158,26'lık bir getiriyle öne çıkıyor. Bu, yatırımcıların, teknoloji ve hızla gelişen sektörlere olan ilgisinin bir göstergesi.

Yapı Kredi Port. Yab. Tek. Sek. His. Sen. Fonu (YAY) ise yılbaşından bu yana yatırımcıya yüzde 125,33 getiri sağladı.

Ak Portföy Yeni Tekn. Yab. His. Sen. Fonu (AFT) yılbaşından bu yana yatırımcısına yüzde 121,67 oranında kazandırdı.

Veriler, yatırım fonlarının büyüklüklerinin yanı sıra, yüzde yüzü aşan getirileriyle de dikkat çekici. Bu durum, özellikle son birkaç yılda teknoloji ve dijitalleşme ekseninde yaşanan gelişmelerin yatırımcı nezdindeki değerini gözler önüne seriyor.

NEDEN TEKNOLOJİ ODAKLI FONLAR İLGİ ÇEKİYOR?

Teknoloji yatırım fonları, yatırımcılara teknoloji sektörüne özgü şirketlere yatırım yapma fırsatı sunan finansal araçlardır. Bu fonların beş önemli özelliği şunlar:

1) Teknoloji yatırım fonları, hızla büyüyen ve yenilikçi teknoloji şirketlerine yatırım yapar. Bu, yüksek getiri potansiyeli sunar, ancak aynı zamanda yüksek risk de taşır.

2) Bu fonlar, genellikle belirli bir teknoloji alanına (örneğin, yapay zekâ, biyoteknoloji, yazılım, donanım) veya daha geniş bir teknoloji sektörüne odaklanır. Bu odaklanma, yatırımcılara ilgi alanlarına uygun yatırım fırsatları sunar.

3) Teknoloji sektörü, hızlı değişimler ve yenilikler nedeniyle volatil olabilir. Bu, teknoloji yatırım fonlarının değerinin kısa süre içinde önemli ölçüde artıp azalabileceği anlamına gelir.

4) Teknoloji yatırım fonları, genellikle sektörü dönüştürebilecek yenilikçi şirketlere yatırım yapar. Bu, yatırımcılara yeni teknolojilerin ve trendlerin başlangıcında yer alma şansı verir.

5) Teknoloji şirketlerinin değerinin zaman içinde artması beklenir, bu nedenle bu tür yatırımlar genellikle uzun vadeli bir perspektifle yapılır. Kısa vadeli dalgalanmalar olsa da, uzun vadede büyüme potansiyeli taşırlar. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Berber Bekri 29 Kasım 2023 09:35

    Fon, hayat sikortası,bireysel emeklilik geçmişte kötü deneyimler yaşattığı için uzak duruyorum...Güven kaybetmek 1 sn. Kazanmak ise yıllar alır...YTD