İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Pazarlama yalanları

08 Mart 2016, 11:18 - -

Bugün çevrimiçi gazete okurken aşağıdaki ilana denk geldim:
 Paranızı bağlamadan yatırım getirilerinizi büyütmek için kanıtlanmış bir yöntem!
Aşağıda resmini gördüğünüz Tahir Kundakçı 33 yaşında eski bir barmenmiş.
 

Bu arkadaş borsaya yatırım yapmış ama yatırımlarının değer kaybetmesi sonrası 5 yıl boyunca beklemiş. Bu bekleme esnasında eşi Marie ile planlarını ertelemek zorunda kalmışlar.
Ne kadar acıklı bir hikaye okurken gözlerim doldu, zavallı Tahir dedim kendi kendime. Kimse Tahir’in durumuna düşmesin diye söylendim. 5 yıllık yatırım yaptığına göre başlangıç 2011 ortaları olsa gerek, almak için iyi bir dönemdi ve 2012 yılı borsa için ralli yılıydı. Arkadaşın hikayesi biraz ağdalı ve gerçek dışı ama geçelim çok önemli değil.

Sözde hikayesini kendi ağzından dinleyelim:

Tahir, “Dürüst olmak gerekirse, bu, insanların düşündükleri kadar zor bir şey değil" diyerek açıkladı.
“7 ay önce bir arkadaşım bana ………anlattı. İkili opsiyon yatırımının ne olduğuna dair hiçbir fikrim yoktu ancak evvelden başıma gelenlerden sonra, aynı gün kâr elde etme ve yatırımımı kontrol edebilme fikrini sevdim. Bu yüzden ücretsiz bir hesap açtım”.

Ve bu muhabirin sonradan keşfettiği gibi, bu, kesinlikle akıllı bir tercihti!

Tahir, “İlk yatırım haftası içerisinde $900 kazandım, ilk ay içerisinde ise $2,300 üzerinde kazandım" şeklinde anlattı. "Üçüncü ayım içerisinde, $4,000 üzerinde para kaldırdım ve o zamandan beri bu hiç düşmedi. Artık çevrimiçi olarak ayda $6,000 - $7,000 para kazanıyorum ve tümünü evden yapıyorum."

Uyduruk Tahir kardeşimiz bu sayede artık istediği şeyleri yapabiliyor, eşine vakit ayırabiliyor:

“Haftada 60 saat çalışıyordum ve ayrıca çok fazla gece mesaisine kalıyordum. Bu nedenle gün içinde uyumak zorunda kalıyordum ve bu da beni zorluyordu. Bu, sağlığımı, ayrıca evliliğimi etkiliyordu çünkü eşim Marie'yle vakit geçirmek için asla zaman bulamıyordum. Ama ………..dan gelen ekstra kazanç sayesinde, artık önceki çalıştığım zamanın yarısından az çalışıyorum. Bu da bana, Marie'yle vakit geçirmek için daha çok zaman ve haftasonları sörf yapmak gibi sevdiğim şeyleri yapma imkanı veriyor!

Düzmece Tahir’in insanları kandırmaya yönelik tavsiyesini de duyalım:

Tahir, "Kendi hayatımı değiştirdiğim gibi insanların hayatını değiştirmeye yardımcı olma fikrini de seviyorum. Ve eğer bu hikaye onlara yardımcı olabilirse, muhteşem olur……… keşfetmek, benim gerçekten hayatımı değiştirdi ve eminim ki bu, diğerleri için de aynı şekilde olacak" diye konuştu.

Bir de arkadaşın hesap bakiyesi verilmiş:
 


Adam Tahir ama hesap Jason! Tahir diye biri de yok aslında, tamamen uydurma.

Metnin sonunda basit bir şekilde 3 adımda nasıl hesap açacağınız küçük bir miktarı yatıracağınız o küçük miktarla da nasıl işlem yapacağınız anlatılmış.
Bu tip reklamlar yasak değil mi? Muhtemelen yurt dışından yayın yapıyorlardır. Engellenmesi gerekir diye düşünüyorum.
Borsa Gündem’in değerli okuyucularının bu tür şarlatanlıklara kanmasını beklemiyorum ama mutlaka kanacak, bir deneyelim diyecek yatırımcıların da çıkabileceğini düşünüyorum. Bu şekilde düşünen olursa lütfen yapmasın. Çevrenizde bu işleri yapan yapmak isteyen herhangi biri olursa mutlaka uyarın engelleyin.
İnsanların binbir zorlukla kazandıkları paraları ellerinden almak için kurulan bu sitelere itibar etmeyin. Gazetelerde de bu sitelerin reklamının olmaması gerekir.
Sitenin bilgileri de burada:
 

Amerika’dan kayıtlı. Fransa’dan yayın yapıyorlar. Adları ve adresleri:
Registrant Name: Anyoption Anyoption
Registrant Organization: Anyoption Holding Ltd
Registrant Street: Estias, 11B llioupoli
Registrant City: Nicosia
Registrant State/Province: Dali
Registrant Postal Code: 2456
Registrant Country: CY

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)