İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Global piyasalar

09 Mart 2016, 12:21 - -

SP500 endeksi son 30 gün iyi bir atak yaptı: Endeks,  1810-2000 hareketini gerçekleştirdi.
Endeks burada iki teste tabi. Günlük grafikte kısa vadeli trendi gösterdim, trend çizgisini kaldığı yerden uzattım. Destek/direnç olarak çalışabilecek bir noktanın hemen yakınındayız.
 

Haftalık grafikte fibonacci seviyelerine baktım, üç yeşil çubuk sonrası ilk defa bir kırmızı çubuk oluşuyor, haftayı 1988 altında kapamak endekste yeniden problem yaratabilir.
 

Altın SP500 gibi ciddi bir ralli yaptı. 1280de zorlanıyor:
 

Geçtiğimiz günlerde zirvelerden 20 dolar gerilemeler sürekli alım fırsatı olarak kullanıldı, 1280 sonrası düşüş o kadar güçlü görünmüyor. Analistlerin önemli bölümü geri çekilmeleri alım fırsatı olarak görme eğiliminde bu da bize kısa vadeli de olsa bir tepenin oluştuğunu çağrıştırıyor.
Altın 2000-1050 düşüşünün sadece %38,2’sini geri alabildi ve önemli bir dirençle karşı karşıya:

 

EURUSD 1,15-1,05 düşüşünün %50si olan 1,1020 seviyesi üstünde kapanış yapamadı:
 

Petrol kontratı da Şubat ortalarından bu yana ciddi ralli yaptı ve 54-27 düşüşünün %38 geri alma seviyesinde tıkandı:
 

Bu grafiklerin hepsinin ortak özelliği nedir?
Yukarı hareketlerin hepsi Draghi’nin piyasaları kurtarmak için gerekeni yapacağız açıklaması sonrası başladı.
Cuma günü Draghi gerekenler neymiş açıklayacak.
Piyasaya umut verdi, piyasa hareketlendi eğer vaatlerini “yine” gerçekleştiremezse yukarıda ele aldığım grafiklerin EUR haricindekilerin düşmesini, EUR paritesinin ise yükselmesini bekleyebiliriz.
Draghi’ye çok umut bağlanınca geçmişte söylenenler genelde fos çıktı, umarız bu sefer farklı olur, vadettiklerini verir ki piyasalarda satışlar kar alma düzeyinde kalır trend değişmez.
Vaatler tutmazsa senaryolarında ne yapabiliriz yarın ele alacağız. Vaatlerin tutmaması büyük hareketler yaratıyor, büyük fırsatlar sunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)