SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıZİRVEDE DALGALI SEYİR-
SORU : Eczacıbaşı İlaç’ta mantıklı beklendi ne olur? Üç aylık için ne beklemeli? Gönderen : Mehmet Denizci14.06.2023, 17:27

Borsada kısa vadeli beklentilerle yapılacak işlemler her zaman için riski artıracaktır. Neticede şirket güçlü bir mali yapıya sahip olsa da kısa vadede bu durumun fiyata yansıması her zaman beklenmemeli. Piyasanın genelinde gözlenen dalgalanmalar ya da piyasa koşullarındaki olumsuz hava şirketin uzun vadede iyi bir performans sergileyecek olmasına rağmen kısa vadede düşmesine engel olmayabilir. Tüm bu nedenlerden ötürüdür ki üç ay gibi kısa süreli beklentilerle borsada alım yapmak bireysel yatırımcı için riskin artması anlamına gelecektir. Eczacıbaşı İlaç geride kalan üç yılda artan bir kârlılık gerçekleştirdi. Ancak son açıkladığı 2023 ilk çeyrekte cirosundaki yüzde 265’e varan artışa rağmen kârı yüzde bir yükseldi. Dönem sonu kârının zayıf kalmasında birden fazla kalem etkili olurken maliyet ve faaliyet giderleri ile finansman giderleri öne çıkan kalemler arasında yer alıyor. Hissenin fiyatı ise arada geniş zaman dilimine yayılan düşüşler olsa da uzun vadede yükselişini koruyor. Hisse, Mayıs 2019’da düzeltilmiş verilerle en düşük 1,94 TL seviyelerinde bulunurken şimdilerde 32,16 TL seviyelerinde işlem görüyor. Geçtiğimiz aralık ayından bu yana zirvesinde yatayda dalgalı bir seyir söz konusu. Veriler mevcut seviyelerde fiyatın hazmedilmeye çalışıldığını gösteriyor.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

ECZACIBASI ILAC ECILC

Alış0,00

Satış52,20

Gün İçi En Düşük51,60

Gün İçi En Yüksek52,75

PD/DD1,03

FK13,06

Fiyat52,20

Değişim-0,38%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI