SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıZARARDAN KURTULAMADI-
SORU : Netaş’ın açıklanan bilançosunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlar mısınız? Beklentisi nedir? Gönderen : Özkan Tekin02.01.2024, 19:17

Bir hisseyi uzun vadede yükselten temel motivasyon şirketin gelir ve kâr büyümesidir. Eğer şirket uzun vadede gelir ve kârını düzenli olarak büyütebiliyorsa buna bağlı olarak hissenin fiyatı da yükselecektir. Buna mukabil zarar eden ya da kârını düşüren bir yapı söz konusuysa bu halde de hissenin fiyatının düşmesi kaçınılmaz olacaktır. Netaş’ın mali yapısı incelendiğindeyse zarar eden yapının öne çıktığını gözlemekteyiz. Geride kalan beş yılda şirket bazen azalıp bazen artmakla birlikte istikrarlı şekilde zarar üreten bir yapıya sahip olduğu gözleniyor. Son açıkladığı 2023 dokuz aylık faaliyet döneminde de yine zarar söz konusu. Şirketin hasılatındaki artışa rağmen dönem sonunda ana ortaklık zararı 14,8 milyon TL oldu. Geçtiğimiz yıl aynı dönemdeki zarar ise 50,7 milyon TL idi. Azaltmasına rağmen firmanın zarar üretmesi sorun. Son mali sonuçlarında gerçekleşen zararda kur farkı ve faiz giderleriyle diğer gider ve zararlar etkili oldu. Son çeyrekte farklı bir gelişmenin olmaması halinde yıl sonunda da zarar açıklaması beklenmeli. Şirketin kârlı bir yapıya kavuşmaması ister istemez hissenin fiyatı üzerinde baskıya yol açıyor. Arada dip ve zirveler yaşanmasına rağmen yatay bir kanal içinde gidip geliyor. Hisse, Nisan 2012’de düzeltilmiş verilerle en yüksek 26,75 TL seviyelerinde işlem görürken şimdilerde 2 Ocak 2024 günü kapanışını 42,90 TL seviyelerinde işlem görüyor. Geride kalan yaklaşık 12 yılda enflasyonun parayı eritme etkisi de nazara alındığında yatırımcısının reel olarak ciddi bir zararı söz konusu.

NETAS TELEKOM. NETAS

Alış0,00

Satış94,80

Gün İçi En Düşük93,10

Gün İçi En Yüksek97,25

PD/DD28,25

FK61,70

Fiyat94,80

Değişim-1,86%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI