SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıÜÇ YILDIR BÜYÜMESİNİ KORUYOR-
SORU : Say Yenilenebilir Enerji kaç ay oldu yerinde sayıyor. Hep böyle mi olacak? Gönderen : Ahmet Durgun11.03.2024, 20:37

Borsadaki fiyat hareketlerine aylık bazda bakmak kısa vadeli yatırım perspektifiyle hareket etmeyi gerektirir. Kısa vadede yüksek kazançlar oluşan dalgalardan yararlanmayı bilmekten geçer. Bu ise daha çok profesyonellik gerektirir. Bireysel yatırımcıların günlük mesailerinin önemli bir kısmını borsaya vermeleri beklenmediğinden dalgalardan yararlanma şansları da zayıflar. Buna rağmen bireysel yatırımcıların gönlünden geçen kısa zaman aralıklarında sürekli parayı döndürerek kazançlarını yükseltebilmektir. Bu arzu edilen bir istek olsa da pratikte hayat bulma şansı hayli zordur. Hissesi alınan şirket sektöründe güçlü ve hatta lider pozisyonda olması da sonuca etkili değildir. Zira kısa zaman dilimlerinde fiyat üzerinde şirketin mali yapısından ziyade piyasadaki genel gelişmeler ve ekonomik göstergeler etkili olur. Tüm bunlardan ayrı olarak Say Yenilenebilir Enerji’nin geride kalan üç yılda kârlı bir yapıya döndüğü ve oluşan kârını büyüttüğü görülüyor. Şirket, son açıkladığı 2023 dokuz aylık dönemde de kârını yüzde117,6 oranında artırarak 217,93 milyon TL’ye çıkardı. Uzun vadede büyüyen bir yapıya sahip olan şirket, Temmuz 2019’da düzeltilmiş verilerle 26 kuruş seviyesinde bulunurken şimdilerde 92,15 TL’den işlem görüyor. Kısa zaman aralıklarında düzeltmeler olsa da geride kalan dört yılı aşkın sürede ciddi bir fiyat artışı kaydettiği görülüyor.

SAY YENILENEBILIR ENERJI SAYAS

Alış0,00

Satış78,90

Gün İçi En Düşük77,90

Gün İçi En Yüksek80,70

PD/DD13,26

FK22,50

Fiyat78,90

Değişim0,32%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI