SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıSON İKİ YILDA KÂRDAKİ İVME YÜKSELDİ-
SORU : Yataş ile ilgili neden fazla haber yok. Hisseyle ilgili değerlendirmenizi öğrenebilir miyim? Gönderen : Bülent Karaca29.11.2022, 16:28

Firmalarla ilgili gelişmeler, mevzuat gereği KAP’ta yayınlanması gerekiyor. Kimi firmalarda gelişme ve açıklamalar daha yoğun olabilirken kimisinde daha az olabilmekte. Bu çerçevede açıklanacak gelişme ya da haberi olmayan şirketlerden hayli sınırlı KAP bildirimleri söz konusu olmakta. KAP bilgilendirmeleri bunlarla sınırlı olmamakla birlikte ağırlıklı olarak mali tablolar, yeni ortaklık veya iş bağlantıları ya da alınan sipariş, anlaşmalar olabilmektedir. Eğer bir şirketle ilgili açıklama bulunmuyorsa söz konusu firmayla alakalı önemli bir gelişme olmadığı sonucuna varılabilir. Öte yandan şirketle ilgili açıklama ya da gelişme olmadığı halde hissede hızlı bir hareket gündeme geliyorsa bu durumda hareketin spekülatif yanının ağır basma olasılığı göz ardı edilmemeli. Tüm bunlar bir tarafa bırakılarak Yataş’ın KAP’taki açıklamaları incelendiğinde kasım ayında mali tablolarını yayınladığı bunun dışında kayda değer bir açıklamasının olmadığı görülmekte. Paylaşılan dokuz aylık mali tablolarına göre dönem kârı yüzde 149,1 oranında artmış bulunuyor. Kârın artmasında satışlardaki büyüme kadar iskontolu satışların kısılmasının etkisi söz konusu. Firmanın bu ivmeyi koruması halinde yıl sonunda da kârındaki büyümesini sürdürmesi mümkün olabilecek. Yataş son beş yılda kârını artırmakla birlikte özellikle son iki yılda kayda değer bir büyüme gözleniyor. Bu yıl da yüksek ivmenin korunacağı anlaşılıyor. Hissenin fiyatı da mali yapıdaki büyümeye uygun bir performans sergiliyor. Mart 2020’de en düşük 4,31 TL’ye kadar gerileyen hisse, şimdilerde 27,40 TL seviyelerinde işlem görüyor. Mali performans hissenin yükselmesinde önemli bir etken olarak öne çıkıyor.

YATAS YATAS

Alış0,00

Satış31,64

Gün İçi En Düşük31,50

Gün İçi En Yüksek32,70

PD/DD3,24

FK10,97

Fiyat31,64

Değişim-1,37%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI