SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKUR FARKI VE FAİZ GİDERİ KÂRI AZALTIYOR -
SORU : Eczacıbaşı İlaç hissesini değerlendirebilir misiniz? Hisse hakkında ne düşünüyorsunuz? Tercih edilebilir mi? Gönderen : Ahmet Akgül10.01.2024, 20:48

Bir hisseye yönelik yatırımın gayesi farklı bakış açıları ile gündeme gelebilir. Kısa vadeli yatırımlarda hissenin fiyatındaki dalgalanmalardan istifade edebilmek öne çıkarken uzun vadeli yatırımlarda şirketin mali yapısı daha belirgin şekilde öne çıkar. Bireysel yatırımcıların kısa süreli hedefler yerine uzun vadeli beklentilerle hareket etmesi riski düşürmesi açısından tercih nedeni olmalı. Tüm bunlardan ayrı olarak Eczacıbaşı İlaç’ın fiyat seyri takip edildiğinde güçlü performansıyla uzun vadede prim yapan hisselerden biri olduğu görülüyor. Arada düşüşler olsa da hisse çıkış trendini koruyor. Ekim 2021’de düzeltilmiş verilerle en düşük 5,44 TL seviyesinde işlem görürken Ekim 2023’te en yüksek 60 TL’ye kadar çıktı. Buradan gelen satışın neticesinde gerileyen hisse şimdilerdeyse 45,24 TL seviyelerinde işlem görüyor. Geride kalan üç ayda kâr realizasyonu etkili olurken bir süre sonra alıcıların daha da güçlenmesi sürpriz olmayacaktır. Ancak bunun için firmanın kâr büyümesini koruyabilmesi önemli. Geride kalan üç yılda kârını düzenli olarak büyütmeyi başaran Eczacıbaşı İlaç, son açıkladığı 2023 dokuz aylık faaliyet dönemindeyse kârını düşürdü. Dönem sonu ana ortaklık kârı yüzde 87,75 oranında gerileyerek 61,96 milyon TL’ye geriledi. Hasılattaki yüksek artışa rağmen 1,1 milyar TL tutarındaki finansman gideri dönem sonu kârın azalmasında etkili oldu. Finansman gideri içinde kur farkı ile banka kredi faizlerinin belirgin bir ağırlığı bulunuyor. Şirketin kârını yükseltebilmesi için borçluluk yapısını azaltabilmesi önemli.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

ECZACIBASI ILAC ECILC

Alış0,00

Satış52,40

Gün İçi En Düşük51,35

Gün İçi En Yüksek52,35

PD/DD1,03

FK13,11

Fiyat52,40

Değişim2,14%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI