SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKAZAKİSTAN’DA TARIM VE SERACILIK İŞİNE GİRİYOR -
SORU : Alarko Holding haftalardır düşüyor. Düşüş yatırımcıyı çok zor durumda bırakıyor. Neden düşüyor? Gönderen : Mine Eser02.01.2024, 19:29

Bir hissenin hareketinin uzun vadede ana yönelimini şirketin mali yapısı belirler. Diğer taraftan kısa zaman aralıklarındaki dalgalanmaları ise daha ziyade piyasadaki gelişmeler ya da haberler etkiler. Bu itibarla yatırımcıların hisse senetlerindeki fiyat takibini kısa zaman aralıklarına göre değil uzun vadedeli beklentilere göre yapması daha düşük riskle getiri elde etmesine olanak tanıyacaktır. Alarko Holding’i takip ederken de bu bakış açısını göz ardı etmemeli. Şirket son dört yıldır artan bir kârlılık ile hareket ediyor. Özellikle 2022 yıl sonunda kârdaki artışın daha kuvvetli gerçekleştiği gözleniyor. Son açıkladığı 2023 dokuz aylık faaliyet dönemindeyse şirkette belli bir yorulma belirtisi öne çıkıyor. Dönem sonu kârındaki artışın yüzde 18,84 ile sınırlı kalması da bunun göstergesi olarak değerlendirilmeli. Veriler şirketin yıl sonunda da kârındaki artışın sürme olasılığını öne çıkarıyor. Ancak enflasyonun aşındırma özelliği karşısında reel olarak azalan bir kârlılığın gündeme geldiğini de göz ardı etmemeli. Bu da ister istemez hisse üzerinde belli bir baskının oluşmasına sebep olabilecektir. Hissenin fiyatı yakından takip edildiğinde 2019 yılından bu yana arada düşüşler olsa da artan fiyat dikkat çekiyor. Ocak 2019’da düzeltilmiş verilerle en düşük 1,68 TL seviyelerinde bulunan hisse, geçtiğimiz ağustos ayında 135,67 TL’ye kadar yükseldi. Bu seviyelerden gelen satışlar günümüze kadar devam ederken şimdilerde 92,80 TL seviyelerinde bulunuyor. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise bağlı ortaklığı Alsera Jeotermal Tarım ile ilgili. Şirket, 28 Aralık 2023 günü yaptığı açıklamada bağlı iştirakinin Kazakistan’ın Çimkent şehrinde tarım ve seracılık sektöründe faaliyet göstermek üzere yeni bir şirket kurduğunu duyurdu.

ALARKO HOLDING ALARK

Alış0,00

Satış117,60

Gün İçi En Düşük116,90

Gün İçi En Yüksek120,00

PD/DD1,25

FK7,72

Fiyat117,60

Değişim-1,18%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI