SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂRI TAŞINMAZLARIN DEĞERLENMESİNDEN KAYNAKLI-
SORU : Ekiz Kimya, Yakın İzleme Pazarı’ndan çıkmak için herhangi bir başvuru yaptı mı? Şartları sağladı mı? Gönderen : Şakir Harmankaya25.10.2023, 19:44

Hisse senetlerin hangi pazarda işlem göreceğine İstanbul Borsası karar veriyor. Bu karar verilirken farklı kriterler devreye girmekte. Yıldız Pazar, Ana Pazar ve Alt Pazar’da işlem görmenin ana kriteri şirketlerin piyasa değeri. Öte yandan fiili dolaşımdaki payların piyasa değeri, fiili dolaşım oranı, yerli bireysel yatırımcı sayısı, yerli fon, likidite gibi faktörler de yer alıyor. Yakın İzleme Pazarı’nda ise Yıldız Pazar, Ana Pazar ve Alt Pazar’da çıkarılma sonucunu doğuracak gelişmelerin olduğu şirketlerin hisseleri yer alıyor. Bu itibarla ağırlıklı olarak riski yüksek şirketlerin yer aldığını söylemek yanlış olmayacaktır. Ekiz Kimya’nın son iki yılda kârını artırdığı görülüyor. Ancak esas faaliyetlerinden ötürü zararda olduğunu not etmeli. Aynı şekilde 2023 altı aylık mali tablolarında da dönem sonunda kâr açıklarken esas faaliyetlerinden yine zarar etti. Şirketin son bilançosuna göre kâr etmesinde taşınmaz satışından elde ettiği gelir ile sahip olduğu taşınmazların değer artışı etkili oldu. Şirketin dönem sonunda kâr etmesi olumlu olmakla birlikte esas faaliyetlerinden ötürü kâr edebilmesinin daha da önemli olduğunu göz ardı etmemeli. Tüm bunlardan ayrı olarak şirket içinde yer aldığı Yakın İzleme Pazarı’ndan çıkmaya yönelik yakın tarihli herhangi bir başvuruda bulunmadı. Bu durum henüz şirketin pazar değişikliği koşullarına hazır olmadığı şeklinde değerlendirilebilir.

EKIZ KIMYA EKIZ

Alış0,00

Satış72,10

Gün İçi En Düşük75,85

Gün İçi En Yüksek78,15

PD/DD6,64

FK29,21

Fiyat72,10

Değişim1,55%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI