SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıSATIŞ GELİRLERİ GÜÇLENMELİ-
SORU : Baharda her gün tavan yapan Ekiz neden şimdi yerinde sayıyor. Tavan tavan giderken nasıl oluyor da taban taban oldu. yerinden kımıldamıyor. Şirket birkaç ay içinde çok mu büyük zarar yaptı ki böyle rüzgar tersine döndü? Gönderen : Hüseyin Kartal 17.08.2020, 16:55

Geçtiğimiz mart ayında borsada yaşanan sert düşüşün ardından endekste yukarı yönlü dönüş olurken birçok hisse senedinde de güçlü çıkışlar yaşandı. Özellikle BIST 100 Endeksi dışındaki kimi sığ hisselerde ise yaşanan çıkışların abartılı olduğunu ve ekonomik bir temelinin olmadığını not etmek yerinde olacaktır. Ekiz için de bu değerlendirmeyi yapmak yanlış olmayacaktır. Hissenin fiyatı 18 Mart günü en düşük 67 kuruşu görürken sonrasında hızla arttı ve 14 Mayıs 2020 günü 21,50 TL’ye kadar çıktı. Yaşanan spekülatif çıkışa kapılıp da hisseyi zirvesine yakın fiyattan alanların ciddi bir zararı söz konusu oldu. Hisse, şimdilerde de 10,50 TL seviyelerinde işlem görüyor. Mevcut kapanış fiyatına göre şirketin piyasa değeri 77,4 milyon TL’ye denk geliyor. Bu tutar son bilançosunda yer alan 9,6 milyon TL tutarındaki özsermayenin hayli üzerinde. Piyasa değerinin makul kabul edilebilmesi için firmanın ileriye dönük kârını güçlü şekilde artıracağına dair sinyaller verebilmesi önemli. Son açıklanan 2020 altı aylık bilançosuna göre şirketin satış geliri ise yüzde 60,88 oranında geriledi. Yatırım faaliyeti kaleminden elde edilen gelirle dönem sonunda sembolik de olsa bir kâr rakamına ulaşabildi. Şirketin gelirini düşürmesi pazar daralması yaşadığı şeklinde yorumlamayı gündeme getirir ki bu durumun düzeltilememesi halinde daha da olumsuz bir sürecin işareti olarak görülecektir. Bu anlamıyla kâr rakamına bakarak uzun vadede umutlanmak için bir neden bulunmuyor. Mevcut fiyat seviyesinin korunabilmesi için şirketin gelirini artırması şart.

EKIZ KIMYA EKIZ

Alış0,00

Satış75,85

Gün İçi En Düşük75,85

Gün İçi En Yüksek78,15

PD/DD6,99

FK30,73

Fiyat75,85

Değişim0,00%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI