SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGELİRDEKİ BÜYÜME KÂRA ÇEVİRDİ -
SORU : Fener hissesini 18’den almıştım. Şimdilerde maliyetimin üzerinde ve kardayım. Beklemeye devam edeyim mi yoksa kurtulmalı mı? Gönderen : Ümmühan Erdem30.12.2021, 19:03

Bir hissenin alım fiyatı kadar satış fiyatı da önemlidir. Satış fiyatına etkide bulunan önemli faktörlerden birisi de zamandır. Zaman uzadıkça elde tutulan hissenin maliyet de artar. Enflasyonun yüksek olduğu dönemlerde maliyet daha hızlı artış gösterir. Bu nedenledir ki yatırımcının ne kadar süre beklemeyi hedeflediği önemlidir. Hedef fiyat da buna bağlı olarak anlam kazanacaktır. Zaman maliyetinin dahil edildiği fiyata göre kazançlı olunan her durumda yapılacak satış getirinin sağlandığı anlamına gelecektir. Burada önemli olansa yatırımcının tercihinin ne olduğudur. Eğer ilerleyen süreçte şirketin gelir ve kârında daha olumlu bir seyir beklentisi varsa bu durumda kazanç potansiyelinin de korunduğu düşüncesiyle beklemek için gerekçe varlığını sürdürecektir. Aksi durumda satışa geçip kârın realize edilmesi doğru bir seçenek olacaktır. Fenerbahçe Futbol, diğer spor firmaları gibi zarar üreten yapısıyla öne çıkan bir şirket. Futbol sezonu nedeniyle farklı bilanço dönemine sahip olan şirketin son açıkladığı mali tablosu 2021 ilk çeyrek dönemine ait. Söz konusu bilançoda uzunca bir aradan sonra ilk defa yüksek miktarda gelir elde ettiği gözlenirken beraberinde kâr rakamı da yükseldi. Aynı ivmenin korunabilmesi halinde firmanın dönem sonunda kâr açıklaması mümkün olabilecek. Bu olumlu bir gelişme ilerleyen süreçte de gelir ve kârdaki artışın sürme olasılığını gündeme getiriyor. Gerçekleşmesiyse mali yapıyı toparlayacaktır. Böylesi bir durumda hissenin fiyatının da uzun vadede olumlu yönde seyretmesi mümkün olabilecektir.

FENERBAHCE FUTBOL FENER

Alış0,00

Satış89,55

Gün İçi En Düşük88,85

Gün İçi En Yüksek89,75

PD/DD-6,46

FK0,00

Fiyat89,55

Değişim1,19%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI