SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıFİNANSAL YAPISINI GÜÇLENDİRMESİ YATIRIM İMKANINI YÜKSELTİYOR-
SORU : Aygaz’ın dolaşımdaki hisse miktarı ile fiyatı hakkında bilgi verebilir misiniz? Gönderen : Umut Öztürk17.04.2024, 21:51

Aygaz, 219,8 milyon TL sermayeye sahip ve bunun yüzde 24’ü takas saklamada bulunuyor. Şirketin halka açık kısmının yüzde 46,63’ü TEB Yatırım’ın saklamasında bulunurken fonlarda bulunan pay da yüzde 21,05 seviyesinde. Citibank’ın saklamasında ise yüzde 7,86 oranında pay olduğu nazara alındığında hisselerin önemli bir kısmının toplu olduğunu söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Bu durum hisseye yönelik gerek yabancı yatırımcının gerekse kurumsal yatırımcının yüksek ilgisinin olduğu anlamına geliyor. Aygaz’ın 2023 faaliyet dönemindeki satışları ise arzu edilen seviyede gerçekleşmedi. Geçen yıl net satışlarını yüzde 9,05 düşürerek 64,83 milyar TL'ye geriletti. Bu düşüş piyasadaki rekabet koşulları, talep değişiklikleri veya fiyatlanmadan kaynaklı olabilir. Önemli olan satışlarda bir yavaşlamanın gözlenmesi. Firmanın bu sorunu aşacak tedbirler geliştirebilmesi önemli. Satışlardaki düşüş net kârını yüzde 13,06'lık bir düşüşle 5,95 milyar TL'ye geriletti. Düşüşte, özkaynak yöntemiyle değerlenen yatırımlardan gelen kâr kaleminin zayıf kalmasının etkisi bulunuyor. Bir önceki yıl söz konusu kalemin yüksek olması net kârı gerileten bir faktör oldu. Şirketin mali tabloları incelendiğindeyse dikkat çeken en önemli ayrıntı net borçtaki büyük düşüş. Firmanın net borcu 2,86 milyar TL'den -1,3 milyar TLile negatif bir değere ulaştı. Bu durum, şirketin borç yükünün önemli ölçüde azaldığını ve finansal yapısının güçlendiğini gösteriyor. Aygaz'ın borç azaltma stratejisi, şirketin gelecekteki yatırım ve genişleme planları için daha fazla mali imkana ulaşmasına olanak tanıyor.

AYGAZ AYGAZ

Alış0,00

Satış195,90

Gün İçi En Düşük186,40

Gün İçi En Yüksek197,00

PD/DD1,19

FK7,23

Fiyat195,90

Değişim4,31%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI