SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBU YIL DA NAKİT TEMETTÜ VERMEYECEK-
SORU : Konfrut Gıda’nın satışları ve karı hakkında ne söyleyebilirsiniz? Nasıl bir şirket? Yatırım yapılır mı? Gönderen : Mehmet Güler01.06.2023, 19:29

Bir şirketin temel gayesi gelir ve kâr üretebilmektir. Nihayetinde oluşan bu kârın ortaklar arasında payları oranında bölüşülmesi esastır. Ancak kimi zaman şirketin gerçekleştireceği yatırımlar nedeniyle temettü ödemesi gerçekleşmeyebilmekte. Kâr şirketin bünyesinde tutulabileceği gibi sermayesine ilave edilmesi de olasılıklar arasında yer almakta. Böylesi durumlarda şirketin büyüdüğünü gören hissedar için bu herhangi bir sorun teşkil etmez. Sonuçta firma büyüyorsa hissesinin değeri de artacaktır. Öte yandan zarar üreten bir şirket söz konusuysa bu yatırımcısı açısından istenmeyecek bir durumdur. Zarar şirketi küçültürken firmayı zayıflatır ve hatta ortaklardan sermaye talebinde bulunmaya sebep olur. Neticesinde de gelir bekleyen ortaklar için tersi bir duruma yol açar. Konfrut Gıda, geride kalan beş yılın ilk üçünde düzensiz bir kârlılığa sahipken son iki yılda kârda düzenli bir artış gözlenmekte. Bununla birlikte son açıkladığı 2023 ilk çeyrek mali verilerde kârda düşük de olsa bir gerileme yaşandı. Şirketin maliyet ve giderlerinin satış gelirlerinden daha yüksek olması kârın gevşemesinde önemli bir etken oldu. Konfrut Gıda, geçmişte düzensiz bir kârlılığa sahip olması sebebiyle yatırımcısına bu güne kadar nakit temettü ödeme imkanına sahip olamadı. Bununla birlikte 1996 yılından bu yana beş defa bedelsiz hisse verdi. Son iki bedelsiz sermaye artırımı 2019 ve 2021 yıllarında gerçekleşti. Firma aldığı karar gereğince bu yıl da nakit temettü ödemesi yapmazken oluşan kârı finansal yapısını güçlendirmek gayesiyle bünyede tutacağını açıkladı.

KONFRUT GIDA KNFRT

Alış0,00

Satış11,69

Gün İçi En Düşük11,68

Gün İçi En Yüksek11,92

PD/DD3,41

FK11,16

Fiyat11,69

Değişim0,00%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI