SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Demisaş bir yıldır neden çıkamıyor? Bütün kağıtlar yükseldiği halde yerinde duruyor. Düşünceniz nedir? Gönderen : Ahmet Çalışkan08.12.2019, 11:30

Demisaş Döküm, Ağustos 2018’den bu yana yatay bir seyir izliyor. Hisse, arada taşmalarda bulunsa da bu süre zarfında düzeltilmiş verilerle 2,20- 3,05 TL aralığında gidip geldi. Son olarak geçtiğimiz ekim ayında başlayan çıkışla birlikte bu ayın ilk haftası direnç bölgesini aştı. Hisse, geçtiğimiz yıl kasım ayında da 3,29 TL’ye kadar yükselmiş ancak sonrasında gelen satışlarla birlikte gerilemişti. Hissedeki geçtiğimiz ekim ayında gözlenen hareket ise SPK tarafından şüpheli bulunarak inceleme konusu yapıldı. Kurul, ekimin son haftasındaki işlemler nedeniyle iki kişi hakkında işlem yasağı getirdi. Ayrıca piyasa değeri yaklaşık 3 milyon TL tutarındaki hisselerle ilgili işlem yasağı getirdi. Bunun dışında iki aracı kuruma da Demisaş ile ilgili altı ay boyunca internet üzerinden müşterilerinden emir alma yasağı getirdi. Söz konusu yasakların ardından hissede bir süre düşüş gözlense de sonrasında tekrar çıkış devam etti ve aralık ayının ilk haftası 3,32 TL’ye kadar yükseldi. 6 Aralık 2019 günü ise kapanış 3,17 TL’den gerçekleşti. Halihazırda hissede satışların devamı halinde düşüşün de sürmesi şaşırtıcı olmayacaktır. Böylesi bir durumda teknik olarak 2,20 TL seviyelerine kadar gerileme gündeme gelecektir. Şirketin mali yapısına bakıldığındaysa son iki yıldaki bilançosuna göre kârda artış yaşandı. Fakat son açıklanan 2019 dokuz aylık bilançosunda gelirdeki artışa rağmen dönem sonu kârı düştü. Kârın gerilemesinde oluşan yüksek maliyet ve giderler etkili oldu. Yılın son çeyreğinde önemli bir gelişim olmaması halinde firmanın yıl sonunda da kârını düşüreceği anlaşılıyor. Kârdaki gerileme hisse üzerinde ister istemez baskıya yol açacaktır.

DEMISAS DOKUM DMSAS

Alış0,00

Satış7,12

Gün İçi En Düşük6,80

Gün İçi En Yüksek7,33

PD/DD1,94

FK0,00

Fiyat7,12

Değişim2,74%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI