E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZorunlu arabuluculuk uygulamasına ilk gün 438 başvuru yapıldı---

Zorunlu arabuluculuk uygulamasına ilk gün 438 başvuru yapıldı

Zorunlu arabuluculuk uygulamasına ilk gün 438 başvuru yapıldı
02 Eylül 2023 - 03:11 borsagundem.com

Adalet Bakanı Tunç, 1 Eylül'de yürürlüğe giren zorunlu arabuluculuk uygulaması hakkında konuştu. Tunç, ilk gün uygulamaya 438 başvuru yapıldığını belirtti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira uyuşmazlıklarında zorunlu arabuluculuk uygulamasının ilk gününde arabuluculara 438 başvuru yapıldığını bildirdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, katıldığı bir canlı yayın programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tunç, 1 Eylül'de yürürlüğe giren zorunlu arabuluculuk uygulamasına kira uyuşmazlıklarından kaynaklanan 438 başvuru olduğunu dile getirdi.

UYGULAMAYA YOĞUN TALEP

Kira, kat mülkiyeti, ortaklığın giderilmesi ve komşuluk uyuşmazlıklarında zorunlu arabuluculuk uygulamasının bugün başladığını anımsatan ve ilk gün yapılan başvurulara ilişkin bilgi veren Tunç, "Bugün itibarıyla 494 başvuru olmuş. Kira uyuşmazlıklarından kaynaklanan 438 başvuru arabuluculuğa gitmiş. Ortaklığın giderilmesi ve uyuşmazlıklardan kaynaklı 19 başvuru olmuş. Kat mülkiyeti uyuşmazlıklarından kaynaklı 32 başvuru olmuş. Komşuluk hukukundan doğan uyuşmazlık 4 başvuru olmuş. Tarımsal üretim uyuşmazlıklarından kaynaklı 1 başvuru olmuş." dedi.

Başvurular sonrası arabulucuların tarafları hızlı bir şekilde toplantıya davet edeceğini ve uzlaştırmaya çalışacağını belirten Tunç, "Arabulucu zemini hazırlayacak, onlara bir çözüm önerisi sunmayacak. Onlar kendi çözümlerini kendileri bulacaklar. Kendileri birbirlerine ne istediklerini söyleyecekler ve üç haftada bunu bitirecekler, bir hafta ilave süre, 4 haftada." diye konuştu. Tunç, arabuluculuk görüşmeleri sonucu anlaşma sağlanamazsa dava açılabileceğini ifade etti.

Arabuluculuk sisteminin yargının iş yükünü azaltarak, devam eden davaların daha nitelikli görülmesine imkan sunduğunu aktaran Tunç, barışçıl, dostane ve az masrafla hızlı sonuç alınmasını sağlayan alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinin kapsamını yeni dönemde daha da genişletilebileceğini söyledi.

Bakan Tunç açıkladı: Kira davalarında 'zorunlu arabuluculuk' dönemi başlıyor!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.