E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriZorlu Enerji satış için yetki verdi---

Zorlu Enerji satış için yetki verdi

Zorlu Enerji satış için yetki verdi
30 Ekim 2018 - 16:01 borsagundem.com

Zorlu Enerji, Trakya Gaz ve Gazdaş hisselerinin satışı için İş Yatırım'a yetki verdi

Zorlu Enerji portföyündeki varlıkların en verimli şekilde değerlendirilmesine yönelik olarak Trakya Gaz ve Gazdaş hisselerinin satışı için İş Yatırım'ı yetkilendirdi.

Şirketten KAP'a yapılan açıklama şu şekilde:

Şirketimiz, portföyündeki varlıkların en verimli şekilde değerlendirilmesine yönelik olarak, stratejik ve/veya finansal ortaklık, hisse ve/veya varlık satışı gibi farklı stratejik opsiyonları değerlendirmek amacıyla,

1-     Dolaylı bağlı ortaklıklarından Trakya Gaz Dağıtım AŞ ve Gazdaş Gaziantep Doğalgaz Dağıtım AŞ'nin paylarının ve/veya varlıklarının bir kısmının veya tamamının satış imkanlarını araştırmak ve bu amaçla gerektiğinde potansiyel alıcılar ile görüşmeler yapmak üzere İş Yatırım Menkul Değerler AŞ'yi,

2-      Bağlı ortaklıklarından Rotor Elektrik Üretim AŞ ve Zorlu Rüzgar Enerjisi Üretimi AŞ'de sahip olduğu payların veya bu şirketlerin altında bulunan 135 MW kurulu güce sahip Gökçedağ RES, 57 MW kurulu güce sahip Sarıtepe RES ve 23,3 MW kurulu güce sahip Demirciler RES santrallerinin satışına yönelik satış imkanlarını araştırmak ve bu amaçla gerektiğinde potansiyel alıcılar ile görüşmeler yapmak üzere Garanti Yatırım Menkul Kıymetler AŞ'yi  

yetkilendirilmiştir. 

Bu açıklamada bahsi geçen satış görüşmelerine ilişkin olarak kamuya açıklama yapılması, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Özel Durumlar Tebliği'nin 6'ncı maddesi kapsamında işlemlerin niteliklerinin kesinleşerek bağlayıcı bir niyet mektubunun ve/veya anlaşmanın imzalanmasına kadar Yönetim Kurulu kararı ile ertelenmiştir. Özel durum açıklaması erteleme kararı, söz konusu satış işlemlerinin yetkilendirme aşamasında belirsizlik taşıması ve süreç içinde Şirketimizin pazarlık gücü ve faaliyetlerini olumsuz etkilememesi için alınmıştır. Konu hakkında basın-yayın organlarında çıkan haber nedeniyle erteleme sebebi ortadan kalktığı için işbu açıklama yapılmaktadır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Celik30 Ekim 2018 21:25

    Yarin icin tahmini olan varmi

  • Onurcan31 Ekim 2018 12:09

    Üflemeyle giden yelkenli gibi hisse fiatı 1 tl nin altına düşmesin diye asparagos bir haber gönderdiler.Bizim köy de fol yok yumurta yok derler.Yani olmayan yumurtadan ciciv çıkacak.satış mış kime satıyon alıcı varmı fiatı kaç bilinmeyen muamma.

  • Celik30 Ekim 2018 20:34

    Katar ihalesi var alirsa ucar

  • ALAATTİN CAMGÖZ30 Ekim 2018 20:33

    resmen canımızı çıkarttın.6 ay önce 2,19 TL maliyetle aldık % 110 zarar yazdın.ama 2019 senin yılın olacak çünkü tüm ülkeyi elektrikli sarj istasyonları ile donatacak.bu atılan adım olumlu buluyorum çünkü doğalgaz ve petrollü elektrik santleri zarar ettiriyor.elden çıkarınca şirketi karı daha da artacak.rahat 5 TL göreceğiz 2019 yazında.

  • Celik30 Ekim 2018 20:13

    Hedef tahminim 3.60

  • ali hanlı30 Ekim 2018 17:37

    arkadaş yine mi çarpıldık gitti araba parası

  • kemal kızılay30 Ekim 2018 17:21

    arkadaşlar dikkat edin ve buraya yazın adamlar mal veriyor aman dikkat edin

  • borsacıbaba30 Ekim 2018 16:36

    Bu sayfadaki önceki röportajlarda Rüzgar enerjisine yatırım yapmak istediğini  açıklayan Ral yatırım holdingin bugün tavan yapması acaba tesadüf mü? yatırım tavsiyesi değildir.