E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriZorlu Enerji bağlı ortaklığını Akfen Holding'e satıyor---

Zorlu Enerji bağlı ortaklığını Akfen Holding'e satıyor

Zorlu Enerji bağlı ortaklığını Akfen Holding'e satıyor
23 Aralık 2019 - 19:45 borsagundem.com

Zorlu Enerji, bağlı ortaklığı Zorlu Rüzgar Enerji Üretimi'ni Akfen Holding bünyesindeki İmbat Enerji'ye satmak için anlaşma sağlandığını duyurdu


BORSAGUNDEM.COM

Hisseleri Borsa İstanbul'da işlem gören Zorlu Enerji (ZOREN), geçtiğimiz yılın sonlarına doğru satışı için harekete geçtiği bağlı ortaklığı Zorlu Rüzgar Enerji Üretimi için bir şirket ile anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Konuyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamaya göre Zorlu Enerji, sermayesinin tamamına sahip olduğu Zorlu Rüzgar Enerjisi Üretimi'nin, her biri 1 TL nominal değerde 58.500.000 adet paylarının tamamının İmbat Enerji'ye satışı için anlaşma sağladı. Satış işlemi, ilgili kurum ve kuruluşlardan gerekli onayın alınması halinde gerçekleşecek.

İmbat Enerji, Akfen Holding'in iştiraklerinden Akfen Yenilenebilir Enerji'nin bağlı ortaklığı.

İki taraf arasındaki anlaşmanın ardından KAP'a bir açıklama gönderen Akfen Holding, söz konusu işlem tamamlandığında iştiraki Akfen Yenilenebilir Enerji'nin bağlı ortaklıkları vasıtasıyla faaliyet gösterdiği enerji santrallerinde, 632 MW olan kurulu güç kapasitesinin 712 MW'a ulaşacağı bilgisini paylaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 6,71
En Yüksek: 6,94
En Düşük: 6,53
Değişim 0,90 %
FK: 1,54
PD / DD: 0,44
İşlem Hacmi 2.980.934.880
Toplam Adet: 443.594.384
Ağırlıklı Ort.: 6,72
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)