E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriZincir market hisselerinde 'fahiş fiyat' satışları---

Zincir market hisselerinde 'fahiş fiyat' satışları

Zincir market hisselerinde 'fahiş fiyat' satışları
01 Kasım 2021 - 10:36 borsagundem.com

Hisseleri borsada işlem gören zincir marketler, Rekabet Kurulu cezalarının ardından ilk işlem gününe satışlarla başladı.

Hisseleri borsada işlem gören zincir marketler, Rekabet Kurulu'nun kestiği 'fahiş fiyat' cezasının ardından ilk işlem gününde satıcılı seyirle başladı.

Geçen hafta piyasalar kapalı iken Rekabet Kurulu’nun ceza verdiği perakende gıda şirketleri Borsa İstanbul’un açılışında sert düştü.

BİM Marketler (#BIMAS) yüzde 2, Carrefoursa (#CRFSA) yüzde 0,15, Migros (#MGROS) güne 3,18 ve Şok Marketler (#SOKM) ise yüzde 2,70 kayıpla başladı.

Saat 10:41 itibariyle Bim yüzde 0,72 düşüşle 61,70 liradan, Carrefoursa yüzde 2,27 düşüşle 39,60 liradan, Migros yüzde 1,53 düşüşle 34,60 liradan ve Şok Marketler ise yüzde 1,80 oranında düşüşle 10,90 TL'den işlem görüyor.

Perakendecilik endeksi açılışta yüzde 1,8 civarı geriledi. 

YARGI YOLU GÖRÜNDÜ

Carrefoursa, ŞOK Marketler, Migros, BİM Rekabet Kurulu tarafından verilen para cezasının iptali için yargı yoluna başvuracağını açıkladı.

Şirketlerin KAP'a yaptığı açıklamada, söz konusu kararın kabul edilmediği ve yasal hak süresi içinde kararın iptali için yargı yoluna başvurulacağı ifade edildi.

Rekabet Kurulu Kovid-19 salgını sürecinde, perakende gıda ve temizlik ürünleri ticareti yapan zincir marketler ile bunların tedarikçileri konumunda olan üretici ve toptancı seviyesindeki teşebbüslerin fiyatlama davranışlarının incelenmesine yönelik olarak yürütülen soruşturma sonucunda aşağıda belirtilen miktarda para cezası verdi.

Borsa İstanbul'da Kasım'da zirve olur mu?

6 zincir markete para cezası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Volkan01 Kasım 2021 13:06

    Sanayi doğalgaza yüksek zam geldi ama meskenlere gelmedi. Yani ekonomik sıkıntılar şirketlere yüklenecek gibi, onlar da yapabildikleri kadar zam yapmaya çalışacaklar ama zor çünkü vatandaşın geliri de yok bozacak parası da yok. TV'de anlatılana göre ceza fiyatlar yüksek olduğu için değil birlikte fiyat tespiti yaptıkları için olmuş mahkeme onaylar çünkü rekabetin ilk maddesi fiyatları ortak tespit etmemek. Bu arada Rekabet Kurumu'nu borsaya bekleriz ortak fiyat tespiti, kartel, piyasa bozucu işlem ne ararsan var var gibi, onlar farklı göz ile incelemeli.

  • Mucise Reis ;)01 Kasım 2021 10:55

    Enflasyonist ortamda marketler kazanır :D ... bu böyle olmuştur. Bors aile biraz uzak durumdayım coınler ağırlıklı ama... sakın ola korkmayın... mahkemeye gidilir, sonra uzlaşılır, yada ceza ındırımler euprar... ki enflasyon FED global durumlar.. enflasyonda merketlerin kar oranıda zarar ettırmez diye düşünüyorum.. gelip geçici durum :D