E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZeybekci:İnşaat demirinde gümrük vergisini düşüreceğiz---

Zeybekci:İnşaat demirinde gümrük vergisini düşüreceğiz

Zeybekci:İnşaat demirinde gümrük vergisini düşüreceğiz
01 Haziran 2017 - 14:32 borsagundem.com

Zeybekci:İnşaat demirinde gümrük vergisini düşüreceğiz, imzaya sevk edilen bakanlar kurulu kararı hafta sonuna kadar çıkar

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci inşaat demiri ithalatına uygulanan gümrük vergisini düşüreceklerini, bu konuda imzaya gönderilen bakanlar kurulu kararının hafta sonuna kadar çıkacağını söyledi.
Zeybekci, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) Mayıs ayı öncü ihracat verilerini açıkladığı toplantının ardından inşaat demiri ile ilgili çalışmanın hangi aşamada olduğu ile ilgili  yaptığı değerlendirmede, "Dün Bakanlar Kurulu kararını imzaya sevk ettik. Bu hafta sonuna kadar çıkar. Gümrük vergisini aşağı çekeceğiz, KDV'ye zaten dokunmayız" dedi.
İnşaat sektörü temsilcileri son dönemde piyasada istedikleri miktarda inşaat demiri bulamamaktan ve fiyat artışlarından şikayet ederken, çelik üreticileri ise piyasada bir arz sıkıntısı olmadığını söylüyor. Üreticiler fiyatların aşağı çekilmesi için KDV indiriminin devreye sokulabileceğini, gümrük vergisinde olası bir indirimin ise yerli üreticiye zarar vereceğini savunuyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emekli01 Haziran 2017 15:02

    Ne doğru demiş oy ferenler düşünsün patates soğan maydanoz

  • DEMİRCİ01 Haziran 2017 14:43

    Nolacak sonra sayın bakan,Müteahhitler daha fazla kazanacak,Türkiyedeki Demir Çelik fabrikaları Kapıya kilit vuracak.Sonra herkes Müsait yere KINA yakacak.İndirin artık şu inşaat lobisini milletin sırtından.Vatandaş size bunun için oy vermedi. 70 bine daire yap 700 bine sat sonra ağla.