E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiZeybekçi'den vergi çıkışı---

Zeybekçi'den vergi çıkışı

Zeybekçi'den vergi çıkışı
02 Mayıs 2014 - 02:34 borsagundem.com

"Nereden buldun"a karşı çıkan Zeybekçi vergi sistemi için de "Vergiyi öz sermayeden alırsanız, adam vergi vermemek için kendini korumaya kalkar" dedi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, kayıt dışılığın önlenmesi ve şeffaflık çalışmalarına değinerek, “Elbette ki, kayıt dışı ekonomi olmasın, şeffaflık olsun ama ben yeni bir ‘nereden buldun’ olayından da endişe ederim” dedi.

Nuray Babacan'ın Hürriyet'teki haberine göre Zeybekci, TBMM’deki sohbetinde, ekonomi bakanlarının, “Şirketlerin denetimi, bağış ve yardımlar ve kayıt dışılığın önlenmesi” konusunda paket hazırladığı iddiaları üzerine şunları söyledi:

“Yıllarca enflasyon muhasebesi uygulandı. Bu nedenle adam kendi malınının hırsızı oldu. Vergiyi adamın öz sermayesinden alırsanız, o da vergi vermemek için kendini korumaya kalkar. Evet kayıt dışı ile mücadele edelim ama tüm sistemi de gözden geçirelim. Verginin büyük bölümü dolaylı vergilerden geliyorsa, kayıt dışı ile mücadele zorlaşır. Ne zaman ki, doğrudan vergilerin oranı yüzde 50’yi geçer, o zaman kayıt dışı da azalır.” Zeybekçi, seçimlerin ekonomiyi nasıl etkileyeceğine ilişkin ise, “Biz 17 Aralık krizini atlattık, bundan daha kötü ne olabilir? merkez bankası bence, muhafazakar ve statükocu yaklaşım içinde. Uluslarası piyasalar böyle diyor demek olmaz, onlar öyle diyecek tabii...”diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)