E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZeybekci'den faiz açıklaması---

Zeybekci'den faiz açıklaması

Zeybekci'den faiz açıklaması
09 Ağustos 2017 - 12:01 borsagundem.com

Bankacılık sisteminin kârlarının çok daha fazla fedakarlık yapabilir marjda olduğunu gördüklerini söyleyen Bakan Zeybekci, "Bankalar safını belirlesin, üretimin yanında mı, karar versin" diye konuştu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ankara'da MÜSİAD Yönetim Kurulu üyelerini kabulünde faizler ve diğer bazı konularla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün bankalar ve faizle ilgili yaptığı açıklamalara katıldığını dile getiren Zeybekci, "Faizle ilgili söylemimiz son derece net, Cumhurbaşkanımız ile aynı görüşteyim, finansmanın bol, ucuz ve kolay ulaşılabilir olması lazım" ifadelerini kullandı.

Zeybekci, "Bankacılık sisteminin karlarının çok daha fazla fedakarlık yapabilir marjda olduğunu görüyoruz. Sektörün yüksek faiz marjlarıyla dar bir kredi hacmi sağlamak yerine sürümü artırması gerektiğini düşünüyoruz. Önümüzdeki dönemde bankalar safını belirlesin, üretimin yanında mı olunacak, karar versin" dedi.

Eximbank faiz indirimine gidiyor
"Bugün itibarıyla Eximbank'ın kredi hacmi içinde bazı ürünlerinde faiz indirimine gitti bugün yazılı bir açıklama ile duyuracağız" bilgilendirmesini yapan Zeybekci, şöyle devam etti: "Eximbank olarak dolarda piyasadaki geçerli oranların 4'te biri, TL'de piyasanın 3'te biri seviyesinde faizlerle ihracatçının yanında yer aldık almaya da devam edeceğiz"

'Tatilden çok çalışmaya ihtiyaç var'
Turizmcilerin Kurban Bayramı tatilinin uzatılması beklentisiyle ilgili olarak konuşan Zeybekci, "Türkiye'de tatilden çok çalışmaya ihtiyaç var" yorumunu yaptı. 

'Domates sorunu sürüyor'
Zeybekci, "Rusya ile domates ve bazı ürünlerde sorunlar devam ediyor, domates dışında da bazı sebzelerde bazı yasakların ve engellerin devam ediyor olması karşıt önlemler almak zorunda bırakabilir" şeklinde konuştu.

'Katar'ın ihtiyaçlarını karşılamayı sürdüreceğiz'
Bundan sonraki süreçte de Katar'ın tüm ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmaya devam edeceklerini bildiren Zeybekci, "Katar'a olan ihracatta hava ve deniz yolunu kullanıyoruz, kara yolunda ise İran üzerinden ro-ro ile tırların geçmesi projesi var. Katar'a ihracatta hedefimiz süreyi düşürmek bunları görüştük, bürokrasinin bazı transit geçişlerde azaltılmasına ilişkin mutabakat sağladık. Bu hafta içi teknik heyetler tekrar görüşecek" değerlendirmesini yaptı.

Erdoğan'dan bankalara: Bu bir felaket

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)