E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZelenskiy: En şiddetli çatışmalar Bahmut ve Soledar'daydı---

Zelenskiy: En şiddetli çatışmalar Bahmut ve Soledar'daydı

Zelenskiy: En şiddetli çatışmalar Bahmut ve Soledar'daydı
05 Kasım 2022 - 02:17 borsagundem.com

Volodimir Zelenskiy, hafta boyunca Rusya'ya karşı savaşta en şiddetli çatışmaların Donetsk bölgesindeki şehirlerden Bahmut ve Soledar'da yoğunlaştığını duyurdu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, gece saatlerinde yaptığı görüntülü paylaşımda, Rusya'ya karşı devam eden savaşa ilişkin son gelişmeleri aktardı.

Ukrayna ordusunun Rus güçlerine karşı mücadelesinin devam ettiğini kaydeden Zelenskiy, özelikle son hafta içinde en sıcak çatışmaların Donetsk bölgesindeki Bahmut ve Soledar'da yaşandığını duyurdu.

Zelenskiy, paylaşımında şu sözleri kullandı:

"Bu hafta boyunca en şiddetli çatışmalar, Donbas'taki Bahmut ve Soledar'da yoğunlaştı. Pozisyonlarımızı koruyoruz. Rus ordusu, muhtemelen Donetsk bölgesindeki bu ve diğer ilçelerde toplam iki Çeçenistan savaşındaki can ve mühimmattan daha fazla kayıp verdi."

ABD'den Ukrayna'ya yaklaşık 400 milyon dolarlık ek askeri yardım paketinin onaylandığını belirten Zelenskiy, "Paketin miktarı 400 milyon dolardır. Özellikle de bu, ilerlememiz için gerçekten ihtiyaç duyduğumuz zırhlı araçlardır." şeklinde konuştu.

Zelenskiy, ayrıca ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ı bugün Kiev'de kabul ettiğini dile getirdi. 

Askeri uzmanlar yanıtladı: ABD Ukrayna’ya hangi silahları gönderecek?

 

ABD'den Ukrayna'ya 400 milyon dolarlık silah yardımı

 

Rusya-Ukrayna savaşı Karadeniz'deki yunusları da etkiliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Pala05 Kasım 2022 08:38

    Ukrayna 2. Afganistan olacak, rusya federasyonunun dağılması ile sonuçlanacak. Çeçenistan, Dağıstan, tataristan, yakutistan diğer turki cumhuriyetler gibi bağımsızlığına kavuşacak