E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZelenskiy: Donbas savaşı başladı---

Zelenskiy: Donbas savaşı başladı

Zelenskiy: Donbas savaşı başladı
19 Nisan 2022 - 11:44 borsagundem.com

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy ülkenin doğusunda beklenen “Donbas savaşı”nın başladığını söyledi.

Görüntülü bir açıklama yayınlayan Ukrayna lideri Zelenskiy “Rus güçlerinin uzun süredir hazırlandıkları Donbas savaşını başlattıklarını söyleyebiliriz” dedi.

Ukrayna ordusu Moskova’nın askerlerini Donbas bölgesine saldırıya hazırlanmak amacıyla başkent Kiev ve Ukrayna’nın kuzeyinden çekmesinden bu yana Rusya’dan gelecek yeni bir saldırıya hazırlanıyordu.

Ukrayna Güvenlik Konseyi Sekreteri Oleksiy Danilov, Rus güçlerinin bu sabah aktif aşamayı başlatmak üzere harekete geçtiğini söyledi.

Ukrayna silahlı kuvvetleri de Facebook’tan paylaşılan açıklamada Rusya’nın ana askeri gücünün Donbas bölgesini oluşturan Donetsk ve Luhansk bölgelerinin tamamını ele geçirmeye odaklandığını belirtti.

Askeri yardım taşıyan dört uçak bölgeye ulaştı

Beyaz Saray Ukrayna’ya askeri yardım taşıyan dört uçağın hafta sonu bölgeye ulaştığını belirtti.

ABD Savunma Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkili de önümüzdeki günlerde Ukraynalılar’a obüs kullanımı konusunda eğitim vermeye başlamayı beklediklerini söyledi. Yetkili bu eğitim Ukrayna toprakları dışında olacağını kaydetti.

Beyaz Saray sözcüsü Jen Psaki, ABD Başkanı Joe Biden’ın Ukrayna’nın başkenti Kiev’i ziyaret etmesinin beklenmediğini söyledi.

Amerikalı bir yetkilinin gitmesine karar verilmesi halinde de bunun zamanının güvenlik sebebiyle önceden açıklanmayacağını da sözlerine ekledi.

Ukraynalı yetkililer bir Rus füzesinin ülkenin batısındaki Lviv kentinde yedi sivilin ölümüne neden olduğunu bildirdi. Ukrayna’nın batısı Rus işgalinin başlangıcında ülkenin geri kalanına kıyasla daha güvenli görülüyordu.

Doğudaki çatışmalardan kaçanların sığındığı Lviv kenti aynı zamanda aralarında ABD büyükelçiliğinin de olduğu elçiliklerin Kiev’deki çatışmalardan kaçarak taşındıkları yerdi.

Ukrayna: Doğuda bir saldırı operasyonunun başladığına dair işaretler var

 

Erdoğan: Ukrayna ve Rusya İstanbul'daki görüşmeleri ilerletmek istiyor

 

Ukrayna AB üyelik sürecinde ilk adımı tamamladı

 

Putin'in nükleer bombardıman uçağı, Ukrayna sınırında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)