E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZarif'ten Pompeo'ya tanker yanıtı: Sabotaj diplomasisi---

Zarif'ten Pompeo'ya tanker yanıtı: Sabotaj diplomasisi

Zarif'ten Pompeo'ya tanker yanıtı: Sabotaj diplomasisi
14 Haziran 2019 - 06:24 borsagundem.com

İran Dışişleri Bakanı Zarif, "ABD'nin iki petrol tankerindeki patlamalardan İran'ı sorumlu tutması sabotaj diplomasisidir" dedi

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yaptığı açıklamada Umman Körfezi'nde iki ayrı petrol tankerinde yaşanan patlamalardan İran'ı sorumlu tuttu. İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ise, ABD'yi 'sabotaj diplomasisini sürdürmekle' suçlayarak iddiaları reddetti.

Pompeo, ABD'nin edindiği istihbarat sonucunda, kullanılan silahların cinsi ve gerçekleştirilen saldırıların gelişmişliği göz önüne alındığında bu saldırıların İran tarafından gerçekleştirildiği sonucuna ulaştıklarını öne sürmüştü.

Zarif ise, Twitter'dan paylaştığı mesajında iddiaları reddetti.

İran Dışişleri Bakanı, ABD'nin elinde "gerçekçi veya tesadüfi bir kanıt olsun ya da olmasın" ülkesini suçlamasını, "sabotaj diplomasisi ve İran'a yönelik ekonomik terörü gizleme çabaları" olarak niteledi. (BBC Türkçe)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YUSUF KALEKAPİSİ14 Haziran 2019 18:16

    bu tankerleri iran ın vurabilecek bir kapasitesi yoktur.bunu yapsa yapsa abd ve israil yapmıştır.sonra iran ın üzerine yıkmışlardır.

  • fatih istanbul14 Haziran 2019 12:17

    AMERİKANIN  İKİ YÜZLÜ SALDIRGAN  TAVRI  BİRGÜN  DENİZLERİN  DALGALARINDA  KAYBOLACAK  HİÇ  HESAPLAMADIĞI  BEKLEMEDİĞİ  ANİ  SALDIRI İLE  DENİZ  AŞIRI  GÜCÜNÜ  GEMİLERİNİ KAYBEDECEK  AĞIR  BİR YENİLGİ ALIP  ÜLKESİNİ  KURUYABİLMEK  İÇİN  KENDİ BÖLGESİNE ÇEKİLECEK SALDIRI  POZİZİSYONUNU   SAVUNMAYA  DÖNDÜRECEK  ÇOK  YAKINDA  DÜNYA  RAHAT  BİR  NEFES  ALACAK ALLAHIN  İZNİYLE

  • BU NEYİN KAFASINI YAŞIYOR14 Haziran 2019 11:48

     Aynı senaryoları AFGANİSTAN ile IRAK işgalinde de görmüştük.Şimdi de İRAN üzerinde uygulanıyor. Müslümanları Uyutmak istiyorlar.Uyanık olunmalıdır.

  • HALİL TÜRK14 Haziran 2019 22:52

    abd afganistanda ALLAN ın dağında ne işleri var.orada ne yeşillik var ne akarsular.orada bilgisayar üretiminde kullanıllan ve dünya nın en büyük kobalt madenleri yüzünden abd orada

  • Tek vatan14 Haziran 2019 10:18

    Yapanlarin eline saglik