E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZamlar geri alınmalı---

Zamlar geri alınmalı

Zamlar geri alınmalı
01 Ocak 2014 - 17:59 borsagundem.com

​TESK Genel Başkanı Palandöken: "(Motorine yapılan zam) Zaman kaybedilmeden zamlar geri alınmalıdır"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, motorine yapılan zammı eleştirerek, "Zaman kaybedilmeden zamlar geri alınmalıdır" ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, motorine 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren yapılan 9 kuruşluk zammı eleştirdi.

Motorinin fiyatında gerçekleşen 9 kuruşluk artışa dikkati çeken Palandöken, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Biz zam yapmayın dedikçe zamlar hız kesmeden, artarak devam ediyor.  En son 25 Aralık'ta benzine 13 kuruş zam yapıldı. Bu zammın da geri alınmasını istedik. Ancak kimseden ses çıkmadığı için dolar kurundaki yükseliş bahane edilerek fiyatlar yükseltiliyor. Ama fiyatlar düşünce kimsenin sesi çıkmıyor.

Benzine yapılan zam ne kadar yersiz ise motorine yapılan zamda o kadar yersiz. Çünkü benzin, mazot, elektrik ve doğalgaz gibi ürünlere yapılan zamlar A'dan Z'ye her türlü ürünün fiyatını etkilemektedir. Çiftçinin ürettiği üründen tutunda, üreticinin ürettiği ürüne, esnafa ve sanatkara sattığı ürüne varıncaya kadar A'dan Z'ye tüm fiyatları etkileyecektir. Bu da enflasyonun artmasıdır. Zaman kaybedilmeden zamlar geri alınmalıdır." 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)