E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiZamlar enflasyonu nasıl etkiler---

Zamlar enflasyonu nasıl etkiler

Zamlar enflasyonu nasıl etkiler
01 Ağustos 2018 - 15:51 borsagundem.com

HSBC Portföy Yönetimi Stratejisti İbrahim Aksoy son gelen doğalgaz ve elektrik zammının enflasyona etkilerini değerlendirdi

HSBC Portföy Yönetimi Stratejisti İbrahim Aksoy son dönemde yapılan zamların tüketici enflasyonunda 1 puana yakın artışa neden olacağını belirtti.

Bloomberg HT'ye konuşan Aksoy "Elektrik ve doğalgaz fiyatlarındaki artışın enflasyona 35 baz puan kadar etkisi olacak. Ama tek etki ödenen faturalardan gelmiyor, maliyetler üzerinden de dolaylı etkisi oluyor. Üretim tarafında yapılan fiyat artışları da %14 civarında. ÜFE zaten %20'nin üzerindeydi.

Bunun dışında konuşulan başka fiyat artışları da var, örneğin sütün litre fiyatına zam geldi, bu da Ağustos enflasyonuna 10 baz puan civarında etkide bulunacak. Yani topladığımız zaman tüketici enflasyonunda 1 puana yakın artış olacak." değerlendirmesini yaptı.

Aksoy Temmuz enflasyonunun %16.2'ye çıkabileceğini, Ağustos rakamının bu zamların etkisiyle % 17'ye yaklaşabileceğini öngördü. Aksoy kurdaki değer kaybının durmadığını, enflasyonun yıl sonuna kadar yüksek seyretmeye devam edebileceğini de sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dermanım Ol01 Ağustos 2018 18:35

    Hristiyanların köpeği Dubai ye yollasak şu mültecileri diyorum, ne dersiniz? savura savura ancak hava atmasını biliyorlar. Bak, bak devlet nereye kadar... En sonunda krizlere geldik...

  • Okie Dokie01 Ağustos 2018 16:45

    Özellikle alt seğment halkın doğal gaz ile ısınıp elektrikli ocak ile yemek yapmasına izin verilmemeli. Alt seğmentin kullandığı her m3 doğal gaz ve her kWsaat elektrik bizlere enflasyon olarak geri dönüyor.

  • Guli01 Ağustos 2018 15:58

    6 ay bekledik uc kurus kar ettik satmadik burnumuzdan geldi kucuk yatirimcinin kaderi kafa kafaya sattim sizin olsun hepsi faizde beklerim bi dahada adim atmam turkiyede yatirim yapmak haram

  • Bora01 Ağustos 2018 15:57

    Soru mu bu tabiki yuzde 20e yakın olur dolarda alır başını gider