E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporZaha için flaş iddia: Rakamlar %100 yanlış---

Zaha için flaş iddia: Rakamlar %100 yanlış

Zaha için flaş iddia: Rakamlar %100 yanlış
26 Temmuz 2023 - 16:00 borsagundem.com

Fenerbahçe Başkanı Koç, Galatasaray'ın Zaha transferine dair, "Yıllık rakam 7,5, 8,5, 9'a kadar geldi. Sonra biz masadan kalktık. Rakip takım transfer yaptı. Açıkladıkları rakamlar yüzde 100 yanlış rakamlardır. Bunu size adım gibi söyleyebilirim" dedi.

Ligin başlamasına az bir zaman kala takımların trasfer çalışmaları devam ederken, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan geçtiğimiz günlerde Galatasaray'ın renklerine bağladığı Fildişili futbolcu Wilfried Zaha'nın transfer sürecine ilişkin çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

Gebze Fenerbahçeliler Derneği'nin açılışında konuşan Ali Koç'un açıklamalarından önce çıkanlar:

"Malum transferle ilgili biz görüştük, görüştük. Yıllık rakam 7,5, 8,5, 9’a kadar geldi. Sonra biz masadan kalktık. Rakip takım transfer yaptı. Açıkladıkları rakamlar %100 yanlış rakamlardır. Bunu size adım gibi söyleyebilirim. Çünkü bizde de evrak var. Bizim %50’mize alıyorsalar bir şey diyemem. Büyük başarı ama öyle bir şey olmadığını gayet iyi biliyorum. Başka transferlerde de bunu biliyorum. Dolayısıyla nereye sıkıştırıyorlar, nasıl formülize ediyorlar, onu bilmiyorum.

İncelediğimiz görüşmelere devam ettiğimiz çok futbolcu var. Transfer konusunda iyi gidiyoruz. Temmuz ayında neredeyse tüm transferleri bitirmiş olacağız.

Ağustos ayı geldiğinde keşke yabancı kontenjanı olsaydı da ‘bu çıktı, bu çıktı’ gibi isimler olacak. Erken bitirmenin artısı da eksisi de var. Geçmiş yıllarda finansal fair play sıkıntısı, mali gücümüzdeki sıkıntılarda dolayı manevra alanımız dar olduğu için bizim gibi kulüpler, çoğu Türk kulüpleri son dakikaya, transferin sonuna, bir de kiralık almak durumunda olduğumuz dönemler en sonuna kalıyordu. Oyuncusunu satmak isteyen adam kiralık vermiyor. Sona bırakıyor. Dolayısıyla geldiğimiz nokta itibariyle doğru yoldayız.

Sosyal medyanın gerçeği anlık değişen görüşler; transfer yapıyorsun bir dakikada kralsın ayağına taş değmesin, aynı kişinin iki üç mesaj yukarısına bakıyorum küfür kıyamet. Bunlara takılmıyoruz.

Diğer branşlarımızda da iyi takımlar kurduk. Kadın Voleybol Milli takımını hep birlikte alkışlayalım. İnanılmaz başarı sağladılar. Dikkat edersiniz bel kemiği bizim takımımızdan Eda kaptan, Vargas, Gizem ve diğer üç oyuncumuz. Bunlar uzun çalışmanın bir ürünü. Federasyon Başkanı ve üyelerini gönülden kutluyorum. Planlı programlı ilerlediler. Tohumları attılar ve bunlar yeşerdi.

Türkiye şu anda dünyada birinci. Pek muhtemeledir ki dünyada olimpiyatlara hem erkeklerde hem kadınlarda katılacak iki üç ülkeden biri Türkiye olacaktır. Helal olsun. Kadın voleybol, erkek basketbol da transferler bitti. Kadın basketbol da bitmek üzere. Erkek voleybolda da son transferleri yapıyoruz. Amatörlerde çok başarılarımız var ama futbolda başarı olmayınca onların pek kıymeti olmuyor. Sizden ricam inanmaya, desteklemeye, Fenerbahçe’nize sıkı sıkı sarılmaya devam etmeniz.

ÖZBEK'E 1959 YANITI

Son olarak 1959 öncesiyle ilgili birkaç şey söyleyeceğim. Bazı kulüpler çok iyi sosyal medya kullanıyorlar, çok iyi taraftar baskısı yapıyorlar. Yaygara koparınca istediklerini elde etmeye öyle alışmışlar ki özellikle federasyonda. Şunu söyleyebilirim. 27 aydır cevap alamıyoruz, 'Öyle mi' dedik. 'Biz de 5 yıldızla çıkacağız' dedik.

Bu hamle sonrasında federasyon da bir hamle yaptı. Ve doğrusu olan uzun zamandır olması gereken ‘bir komisyon kuracağım. Liyakatli kişilere bunu inceleteceğim. Sonra da karar vereceğim. Olumlu, olumsuz. Haklı, haksız’ dediler. Bizim bu süreçte atacağımız her adım belli. Çok da kuvvetli. Onun için bir an evvel bu adımın atılıp çalışmanın başlamasını istiyorduk çünkü dünyaya baktığınız zaman bizim argümanlarımızı çürütmek neredeyse imkansız.

Ama ne oluyor malum kulüp. Onun başkanı, onu yanlış bilgilendiren arkadaşları kurulmuş makine gibi, eskiden kurulmuş oyuncular vardı. Kurardınız hep aynı istikamette giderdi. Yalanlar söyleniyor, Fenerbahçe Tahkim Kurulu tarafından reddedildi deniyor. Ancak gerçeği pek çok kez açıkladık, Fenerbahçe bu konuda daha önce hiçbir adım atmamıştı. Bu konu hiçbir zaman incelenmedi, komisyonlar kurulmadı. Bilmiyorum ya bilerek yalan söyleniyor ya da yanlış bilgilendiriliyor Dursun Özbek.

Hatırlarsanız olay mahalline ilk katil gelir demişlerdi. Ne oldu, komisyon kurulacağı haberi çıktıktan sonra ilk kim kafayı çıkardı. İlk kim topa girdi ve hala girmeye devam ediyor. Fenerbahçe’ye başkan, yönetim, taraftar, üye hep birlikte sahip çıkmamız gerekiyor. Bu sadece bir tarafın yapacağı iş değil. Birlik beraberlik olmazsa olmaz.

"İLK KONTEYNER KENTİMİZİ KAHRAMANMARAŞ'TA AÇIYORUZ"

Kahramanmaraş'ta Fenerbahçe Konteyner Kenti'nin açılışını yapacaklarını belirten Koç, "Derneğimiz çok aktif inşallah, perşembe günü Kahramanmaraş'ta Fenerbahçe'nin konteyner kentini açacağız. Bunu kendi imkanlarımızla yaptık. Yarısını da sizlerin imkanlarıyla ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun desteğiyle açacağız. İlk konteyner kentimizi Kahramanmaraş'ta açıyoruz. Özellikle sizlere teşekkür ediyorum. Allah razı olsun sizden. Yine üyelerimizden biri kadın voleybol takımımızın sırt sponsoru oldu. Derneklerimizin Fenerbahçe'ye kattığı desteği burada iki dakikada Gebze Derneğimizi açarken anlatmış olduk" diyerek sözlerini noktaladı.

Ali Koç, 1,5 milyar liralık oyuncu satışı bekliyor

 

Ali Koç: Finansal sorunlar var

 

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan Arda Güler için net açıklama

 

Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a gözdağı: Hiç kimse çıkmazsa ben adayım

 

Aziz Yıldırım aday olacak mı? Ali Koç'a kongre çağrısı

 

Aziz Yıldırım'dan "Ali Koç'a karşı aday arıyor" haberine sert tepki

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erhan26 Temmuz 2023 17:49

    herkese aciktan para veren koch kendi aciklamalari ile dis basinda kendinin aldigi topcular icin konusulan rakamlar arasindaki devasa farklara dair konussa keske...bu kafa sampiyon olmasin cunku olmadan bu halde