E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurtiçi sert satışlarla negatif ayrıştı---

Yurtiçi sert satışlarla negatif ayrıştı

Yurtiçi sert satışlarla negatif ayrıştı
26 Mayıs 2021 - 09:13 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST100 endeksinin güne yatay seyirle başlaması bekleniyor.

Güne yatay seyirle başlayan BIST100 endeksi öğleden sonra gelen satışlarla günü %3.58 düşüşle 1,400 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 21 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 1 hisse değer kazandı, 99 hisse ise değer kaybetti. Güne başlarken, sabah saatlerinde dolar/TL 8.44 seviyesinden işlem görürken, yurt dışı vadeli piyasalarda ise pozitif bir seyir izleniyor.

Yurt içi tarafta dün, öğleden sonra gelen sert satışlarla BIST100 küresel piyasalardan negatif ayrışırken, küresel hisse senedi piyasalarında ise karışık bir seyir hakimdi. ABD borsaları gün içinde pozitif seyretmesine rağmen günü negatif tarafta kapattı. Avrupa’da ise DAX endeksi günü alımlarla tamamlarken, FTSE 100 ve CAC 40 tarafında hafif satıcılı seyir görüldü. FED üyelerinin, enflasyonun geçici olacağına dair açıklamaları sürerken, bu açıklamaların da etkisiyle ABD 10 yıllık tahvil faizleri %1.60 seviyesinin altına indi. Bu durum ons altını desteklerken, dolar endeksindeki zayıf seyir sürüyor. Bugün fiyatlamaları etkileyebilecek bir ekonomik veri akışı beklenmiyor.

BIST100 endeksinin güne yatay seyirle başlamasını bekliyoruz. Dünkü yoğun satışlarla teknik görünümü bozulan endekste satışların devam etmesi halinde 1,380 seviyesi destek ve zarar-kes olarak izlenebilir. Olası tepki alımlarında ise 1,415-1,420 ilk direnç bölgesi olarak takip edilmelidir.

Makroekonomi & Politika Haberleri
• Reel kesim güven endeksi Mayıs ayında 0,7 puan geriledi.
• Mayıs ayında kapasite kullanım oranı 0,6 puan geriledi.

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Günün önemli şirket haberleri 26/05/2021

 

Galata Wind ve Ege Gübre sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)