E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGünün önemli şirket haberleri 26/05/2021---

Günün önemli şirket haberleri 26/05/2021

Günün önemli şirket haberleri 26/05/2021
26 Mayıs 2021 - 08:25 borsagundem.com

Güne başlarken, şirketlerin sermaye artırımları, yeni projeleri, iş anlaşmaları, ortaklık yapılarındaki değişimler... Piyasalar açılmadan okunması gereken şirket haberleri...

#ADESE ADESE -
- Şirket ile MGROS arasında, Kulesite ve Ereğli Parksite mağazalarının demirbaşları ile kiracılık haklarının devri ve kiralanması için sözleşme imzalandığı açıklandı.
- 35 mağaza ve tesisin devir ve satışının gerçekleştirildiği, maket işletmeciliği faaliyetlerinin sonlandırılarak gayrimenkul yatırım faaliyetlerine ağırlık verecek yeni bir yapılanmaya gidileceği açıkladı.

Borsa İstanbul 2 hisse ve bir yatırımcıya tedbir getirdi

#ATATP ATP BİLGİSAYAR - Şirket paylarının halka arzında talepler yarın ve Cuma günü toplanacak.

#AKYHO AKDENİZ YATIRIM HOLDİNG -
- Şirket kayıtlı sermaye tavanının 150 milyon TL’den 500 milyon TL’ye yükseltilmesi kapsamında yapılan başvuru SPK tarafından onaylandı.
- Şirket tarafından 3 milyon TL sermayeli ATG Çevre unvanlı şirketin kuruluş işlemlerinin tescil edildiği açıklandı.

#AKSEN AKSA ENERJİ - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından düzenlenen güneş enerjisine dayalı yenilenebilir enerji kaynak alanları ve bağlantı kapasitelerinin tahsisine ilişkin YEKA GES-3 ihalesinde, şirketin Kırşehir - 2 (10 MW) ihalesi için 22,3 Kuruş/kW saat bedel ile en teklifin verilerek ihalenin kazanıldığı açıklandı.

#BANVT BANVİT - Şirket tarafından Bandırma Piliç Üretim Tesisi ile Bandırma İleri İşlem Tesisi üretim kapasitelerini artırmaya yönelik toplam 46 milyon dolar tutarında yatırım yapılacağı açıklandı.

Banvit'ten 46 milyon dolarlık yatırım

 

#BOBET BOĞAZİÇİ BETON - Şirket paylarının halka arzında talepler bugün, yarın ve Cuma günü toplanacak.

Boğaziçi Beton halka arz oluyor

 

#EUHOL EURO YATIRIM HOLDİNG - Ege Sigorta'nın Güvence Hesabı'ndan tekrar geri alınmak üzere görüşmelere başlandığının açıklanması kapsamında, görüşmelerin devam ettiği açıklandı.

#FENER FENERBAHÇE - VBTS kapsamında şirket paylarına 9 Haziran’a kadar açığa satış ve kredili işlem yasağı getirildi.

#INFO İNFO YATIRIM - AKFGY paylarında likidite sağlayıcılık faaliyetlerine başlanmasına yönelik Likidite Sağlayıcılık Sözleşmeleri imzalandığı, likidite sağlayıcılık işlemlerine başlanmasına ilişkin olarak yapılan başvurunun Borsa tarafından uygun karşılandığı açıklandı.

#ITTFH İTTİFAK HOLDİNG - Şirket ile SKBNK arasında 2019 yılında düzenlenen 8,5 milyon TL tutarındaki Vefa(Geri Alım) hakkı tesisi protokolünün süresinin 28.10. 2021 tarihine uzatıldığı açıklandı.

#KLNMA KALKINMA BANKASI - Bankanın Çevre Yönetim Sistemi sertifikasına ek olarak, Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası ve İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası aldığı açıklandı.

#MERCN MERCAN KİMYA - Şirket payları Borsa’da yarın işlem görmeye başlayacak.

Mercan Kimya yarın işleme açılıyor

 

#QNBFL QNB FİNANS FİNANSAL KİRALAMA  - 112 gün vadeli 84,5 milyon TL tutarında bono ihraç edildi.

#SISE ŞİŞECAM - Kaleseramik tarafından, Anadolu Cam’ın SISE ile birleşmesine yönelik alınan kararların iptali talebi ile açılan davanın istinaf yolu açık olmak üzere reddedildiği açıklandı.

#TURSG TURKİYE SİGORTA - Ocak - Nisan döneminde prim üretimi %14 yükselişle 4,0 milyar TL’ye yükseldi.

#VAKFN VAKIF FİNANSAL KİRALAMA - VBTS kapsamında şirket paylarına 9 Haziran’a kadar brüt takas tedbiri getirilirken, mevcut durumda BİST - 50 payları dışındaki paylarda SPK kararı gereği açığa satış yasağı bulunmakta. 

PAY ALIM/SATIM - ORTAKLIK/SERMAYE ARTIRIM 

#ADESE ADESE - Şirket kayıtlı sermaye tavanının 252 milyon TL’den %300 oranında bedelli olarak 756 milyon TL nakden artışla 1,0 milyar TL’ye yükseltilmesine karar verildi.

Adese yüzde 300'lük bedelli için SPK'ya başvuracak

#ANELE ANEL ELEKTRİK - Capital Strategy tarafından 3,92 TL fiyattan 692.043 adet pay satılırken, şirket sermeyesindeki payı %19,86’ya geriledi.

#BIMAS BİM BİRLEŞİK MAĞAZALARI - Merkez Bereket Gıda tarafından 62,13 TL fiyattan 317.270 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %14,94’e yükseldi.

#COSMO COSMOS YATIRIM - Sıtkı Murat Aşık tarafından 10,01 TL fiyattan 2.000 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %15,24’e yükseldi.

#EUKYO EURO KAPITAL YO - Ege Sigorta tarafından 4,68 - 5,07 TL fiyat aralığından 183.613 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %5,84’e geriledi.

#DGGYO DOĞUŞ GMYO - Doğuş Holding tarafından 9,80 TL fiyattan 61.860adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %94,01’e geriledi.

#PSDTC PERGAMON DIŞ TİCARET - Roteks Tekstil tarafından 26,50 - 26,80 TL fiyat aralığından 21.307 adet pay satılırken, şirket sermayesindeki payı %14,14’e geriledi.

#SASA SASA POLYESTER - Neslihan Erdemoğlu Boy tarafından 33,54 - 33,56 TL fiyat aralığından 20.000 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %0,002’ye yükseldi.

#ZRGYO ZİRAAT GMYO - Ziraat Portföy tarafından 1,60 TL fiyattan 16.450.093 adet pay alınırken, şirket sermayesindeki payı %5,28’e yükseldi. 

İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uzay26 Mayıs 2021 21:43

    Şirket sahipleri pandemide gıda sektörü bankalar güzel kârlar yaptılar yok belirsizlik var yok öyle oldu yok böyle oldu bahanelerini bırakın.Vatandaş sizin şirketlerinize yatırım yapıyor sanırsız batmış gibi sessiz gòrmezden gelme gibi yerlerdesiniz.Hisselerinize şirketlerinize sahip çıkın.Bu millet size güvenirken siz şirket sahipleri bankalar bu ölü taklidini bırakın.Ülker Carfuoursa Migros Bim Bizim Şok Kalkınma Bankası ve bunun gibi ölü taklidi yapan milleti soyan enayi yerine koyan şirket ve bankalarımız.Artık uyanın.Bu millet bu durumu hak etmiyor.