E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurtiçi piyasa hükümet kurulma sürecini satın aldı---

Yurtiçi piyasa hükümet kurulma sürecini satın aldı

Yurtiçi piyasa hükümet kurulma sürecini satın aldı
10 Temmuz 2015 - 08:56 borsagundem.com

Hükümet kurulmasına yönelik 45 gün süre bugün itibariyle başlamış olup, ilk tur görüşmelerin Ramazan Bayramı öncesi yapılması planlanıyor

''Küresel piyasalardaki gelişmeler ve yurtiçindeki siyasi belirsizlik nedeniyle volatil hareket eden BIST-100 endeksi, dün hükümet kurma görevinin verilmesi ve siyasilerden gelen olumlu açıklamaların etkisiyle son günlerin en sert yükselişini gösterdi. Türk Lirası’nın değer kazanması ile ilk seansa alıcılı bir açılışla başlayan endeks, gün boyu yükseliş trendinde hareket ederken, günü %2.36 artışla 82.286 seviyesinden kapattı. Siyasi arenadan gelen mesajların yanı sıra ABD haftalık işsizlik başvurusunun beklentilerin üzerinde gelmesi ile seans içinde Dolar/TL kuru 2.6679 seviyelerine geriledi. Hükümet kurulmasına yönelik 45 gün süre bugün itibariyle başlamış olup, ilk tur görüşmelerin Ramazan Bayramı öncesi yapılması planlanıyor. Piyasalar hükümet kurulma sürecinin başlamasını olumlu fiyatlarken, siyasilerden gelecek açıklamalar endekste sert hareketlere neden olabilir. Bugün Çin piyasalarının alıcılı seyri ve Yunanistan’ın kreditörlerin talebine uygun olarak sunduğu kurtarma teklifinin ardından hem küresel piyasalarda hem yurtiçinde iyimser havanın hakim olduğu görülüyor.

Bugün yurt içinde Cari Denge verisi takip edilecek. Yurt dışına bakıldığında ise İtalya Sanayi Üretimi, ABD Toptan Stoklar verileri öne çıkıyor.

Bu sabah Dolar/TL kuru 2.6730 civarında seyrediyor. Çin hükümetinin piyasalardaki düşüşü durdurmak adına koyduğu tedbirler sayesinde Asya piyasaları Çin borsası öncülüğünde alıcılı. ABD vadelilere bakıldığında pozitif seyir hakim.

Bugün BİST-100 endeksinde hafif alıcılı bir açılış bekliyoruz. Açılış ile beraber yukarı eğilim devam edebilir. Ancak yükselişin devamı için 82.700-83.000 aralığının üzerinde kalıcı hareketler görülmesi gerektiğini düşünüyoruz. 82.700-83.000’de bulunan yatay dirençler haricinde fibonacci seviyelerinin de aynı aralığa denk gelmesi bu seviyenin önemini artırıyor. Bu seviyenin üzerindeki kapanışlarda yükseliş 84.500’e kadar devam edebilir. Aşağıda ise kısa vadeli ilk destek noktamız 82.000. Bu seviyenin altında tekrar 81.500 ve 81.000 seviyelerine kadar düşüş görülebilir. Orta vadeli en önemli destek noktası ise Çarşamba günü test edilen 80.000 seviyesi.

Dolar/TL kuruna bakıldığında 2.67 altındaki fiyatlamalar kurdaki düşüşün devam etmesine ve endeksteki alım iştahının güçlenmesine neden olacaktır. Önceki bültenlerde belirttiğimiz üzere alım yapan yatırımcıların 80.000 seviyesini stop olarak belirleyerek mevcut pozisyonları koruyabilirler. Yeni pozisyon için ise 83.000 üzerinde kapanışlar beklenebilir.''

GEDİK YATIRIM ARAŞTIRMA  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)