E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurtdışı piyasalarda neler olacak---

Yurtdışı piyasalarda neler olacak

Yurtdışı piyasalarda neler olacak
10 Temmuz 2013 - 09:18 borsagundem.com

ABD, Avrupa ve Asya borsalarında yaşanan gelişmeler ve takip edilecek veriler...

"Avrupa: Endekslerde karışık kapanışlar izlenirken, DAX, CAC40 ve FTSE’nin İtalya ve İspanya’dan ayrılarak belirgin şekilde pozitif kapanışlar yaptığı izleniyor. S&P’nin İtalya’nın kredi notunu zayıflayan ekonomik görünüm ve sorunlu finansal sistem nedenleriyle BBB+’dan BBB’ye indirdi. Endekslerde izlenen bu ayrışmanın sürmesi muhtemel görünüyor. 8000 üzerinde kapanış yapan DAX endeksi için 100 günlük h.o. destek oluşturuyor. İlk direnç 8152,50.
    Asya&Pasifik: Endekslerde karışık seyirler izleniyor. Japonya’da Merkez Bankası açıklamaları beklenmeye başlanmış durumda. Mevcut ekonomik ortam ani ve ek bir müdahaleye gerek olmadığını düşündürmekte. Endekste dalgalı seyir sert bir şekilde satışa döndü, finasallar ise en az etkilenen sektör. Çin’de ise dikkat çekici şekilde düşen ihracat rakamı ve ithalat-ihracat farkının açılması büyüme endişelerini artırıcı bir niteliğe sahip.
    ABD: Endekslerde olumlu görünüm sürüyor. Bilanço dönemi beklentilerinin olumlu olduğunu izlediğimiz endekslerden Dow Jones’da enerji sektörü yükselişi ile öne çıkarken, haftaya bilanço rakamlarını açıklayacak olan endeksin en ağır hissesi IBM’in($191,30/-1,89%) değer kaybı şaşırtıcı oldu. FED’in toplantı tutanaklarının ve Bernanke’nin konuşması takip edilecek. Konuşmanın etkisi sınırlı kalabilir."
(Saxo Capital)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)