E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurtdışı Mayıs’da satmaya devam ediyor---

Yurtdışı Mayıs’da satmaya devam ediyor

Yurtdışı Mayıs’da satmaya devam ediyor
10 Mayıs 2022 - 08:54 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor.


S&P 500, yatırımcıların yükseliş konusunda daha fazla endişe duymasıyla mega-kap büyüme hisselerinin öncülüğünde %4'ten fazla düştü ve 2021 Mart ayının sonundan bu yana ilk kez 4.000'in altında ve Nasdaq’da , Kasım 2020'den bu yana en düşük seviyesinde kapandı. Son satışlardaki en sert darbeyi , değerlemeleri daha çok gelecekteki nakit akışlarına dayanan teknoloji ve büyüme hisseleri aldı. Bilginiz gibi , ABD Hazine getirileri, Fed'in enflasyonu agresif bir şekilde bastıracağı beklentileriyle yükseldi ve bu da doların beş hafta boyunca yükselmesine neden olmuştu. ABD gösterge 10 yıllık getiri, sabah saatlerinde %3'ün altına gerileyerek %2,9846'dan işlem görmekte. Atlanta Federal Rezerv Başkanı Raphael Bostic , ABD merkez bankasının iki veya üç tane daha yarım puanlık faiz artırımı yapmasını beklediğini, ancak daha büyük bir şey kullanmasına gerek olmadığını söyledi. Bostic'in ılımlı açıklamaları 104,19 seviyesine kadar çıkan dolar endeksinin 103,7'de sabit kalmasını sağladı.

Bu arada, son bir hafta da %7,55 düşen petrol fiyatlarındaki gerileme de devam etmekte. Petrol fiyatları güne %1,2 düşerek başlıyor. Brent ham petrolü %1.2 düşüşle 104.63$'a , ABD West Texas Intermediate ham petrolü ise %1.2 düşüşle varil başına 101.84$'a geriledi. Ana etmenler tabii ki ; korona virüsün en büyük petrol ithalatçısı Çin'deki karantina önlemleri, güçlü bir dolar ve artan resesyon riskleri küresel talep görünümüne ilişkin endişeleri beslemesi ile daha riskli varlıkları terk etmesi. Yurt içinde iş gücü istatistikleri ve Hazine ihaleleri takip edilirken, yurt dışında ZEW endeksi ve Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester’ın konuşmalarını takip edeceğiz.

Asya borsaları son iki yılın en düşük seviyesinde

 

Günün önemli şirket haberleri 10/05/2022

 

Petrol fiyatları geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)