E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları son iki yılın en düşük seviyesinde---

Asya borsaları son iki yılın en düşük seviyesinde

Asya borsaları son iki yılın en düşük seviyesinde
10 Mayıs 2022 - 08:45 borsagundem.com

Yüksek enflasyona karşı faiz artırımı endişeleri ve ekonomik durgunluk hisse senedi piyasaların olumsuz etkilemeye başladı. Asya borsaları son 2 yılın en düşük seviyesini gördü


BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsalarda kırmızı renklerin artacağı bir döneme giriliyor. ABD ve Asya borsaları başta olmak üzere birçok ülke borsalarında düşüşler sürüyor. New York borsası kapanışında, Dow Jones endeksi 650 puanın üzerinde değer kaybetti ve yüzde 1,99 azalarak 32.245,70 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 3,20 azalışla 3.991,24 puana düştü ve Mart 2021'den bu yana ilk kez 4 bin seviyesinin altına indi.

Nasdaq endeksi de yüzde 4,29 kayıpla 11.623,25 puana inerek Kasım 2020'den bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Nikkei %0.9, Avustralya hisseleri %2.5 ve Kore hisseleri %2 değer kaybetti.

Asya hisseleri Salı günü yatırımcıların yüksek faiz oranları ve bunların ekonomik büyüme üzerindeki etkileriyle ilgili endişeler üzerine daha riskli varlıkları terk etmeleri ve doların 20 yılın en yüksek seviyeleri yakınında tutmasıyla yaklaşık iki yılın en düşük seviyesine geriledi.

MSCI'nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi %0.8 düşerek üst üste yedinci seansına düştü ve bu yıl şimdiye kadarki düşüşlerini %17'ye çıkardı.

Bu sabah açılışta S&P 500 hisse senedi vadeli işlemleri ve Dow Jones vadeli işlemleri %0,5 düştü ve Nasdaq vadeli işlemleri %0,6 düştü.

Bu arada, ABD, İngiltere ve Avustralya'daki merkez bankaları geçen hafta faiz oranlarını yükseltti ve politika yapıcılar yükselen enflasyonla mücadele ederken yatırımcılar daha fazla sıkılaştırmaya yöneldi. Analistler, yatırımcıların zayıflayan bir ekonomi ihtimaline karşı kendilerini korumaya aldıklarını belirtiyor.

Brent ham petrolü Pazartesi günü yüzde 5,7 düşerek 105 dolara kadar geriledi. Sabah saatlerinde ise yüzde 1 oranında daha düşerek 104.8 dolardan işlem görüyor.

Japonya'dan Rus petrolüne ambargo kararı

 

Lokman Hekim ve Aselsan sorusu

 

Fiyat ve işlem adedi artan 10 hisse (10 Mayıs Gün Sonu Verileriyle)

 

ARD Bilişim’den tarihi anlaşma

 

NYSE haftanın ilk gününü sert düşüşle kapattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)