E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıYurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 542 milyon dolar azaldı---

Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 542 milyon dolar azaldı

Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 542 milyon dolar azaldı
18 Nisan 2019 - 14:44 borsagundem.com

Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 12 Nisan haftasında 542 milyon dolar azaldı

Yurt içi yerleşiklerin Döviz mevduatı 12 Nisan ile biten işlem haftasında 542 milyon dolar azalarak 181.332 milyar dolara geriledi.

Merkez Bankası tarafından Perşembe günü yayınlanan haftalık bilgilere göre yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı aynı dönemde altın hariç 401 milyon dolar azaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erol g.19 Nisan 2019 00:50

    Döviz mevduatının 100 bin try karşılığı kadarı garanti kapsamında MEVDUAT GARANTİSİ MİKTARI 100 BİN TRY DEN 500 BİN TRY YÜKSELTİLMELİ

  • gnçlk :)18 Nisan 2019 15:59

    yerleşikler ya yatırım, yada defans amaçlı USD de..faizde,borsada,altın aldım gibidir USD hesabda. Neden usd ? yatırım değerlendirmek için. uzun vade usd da kalmak için deil, durumunu toparlayıp  ev alacak, otomobil alacak, çocuğunu okutacak, tatil yapacak, yani ömür boyu USD de kalacak durumu yok. Diğer yatırım alanları çalkalanınca vede eriyince bu alana USD ye geçtiler. Şimdi borç harç öde, kredi öde, ucuza ev, araba yada bişeler almak için doğal olarak krizli ekonomide TL ye, tüketime dönüyor. Keşke usd alanlar sabit usd de dursa, ama değerlenen paralarını, TL piyasada FIRSATÇI ÜRÜN/MAL/MAMULLERLE tüketime giriyor...Yani bu hesaplara neden birileri taktıda, kampanya kumpanyalarla millete bozdurdular usd yi ? zaten krizli piyasada TL ye ve piyasaya bu usd ler fırsatçı olarak girip dengeliyordu sistemi. Dışarıdan yabancının ucuza ev alması gibi mantık....ama Türk hesaplarda bankalarda usd olması, düşmanı aslında ürkütür, bozulan piyasayı doğal yolla iyileştirir diye...