E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurt içi piyasalarda yön arayışı devam ediyor---

Yurt içi piyasalarda yön arayışı devam ediyor

Yurt içi piyasalarda yön arayışı devam ediyor
12 Temmuz 2021 - 08:25 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BİST 100 endeksinde yatay açılış bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki güne göre 5.261 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 37 kişi arttığı açıklandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan: G20 Bakanlar Toplantısının ilk gününü tamamladık. Küresel tehdit oluşturmaya başlayan enflasyon baskısına dikkat çektik. Uluslararası Finansal Mimari başlığında görüşlerimizi dile getirdik. Çok Taraflı Kalkınma Bankalarının pandemi ile mücadeledeki önemine değindik.

Fed: Varlık alımları kararı için gelecek toplantılarda hedefler doğrultusunda ilerleme değerlendirilmeye devam edilecek. Yakın vadede enflasyon görünümüne ilişkin yukarı yönlü riskler arttı.

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ithalatta haksız rekabetin önlenmesine ilişkin 5 ayrı tebliğ,  Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Çin, Rusya, Tayvan, Vietnam ve Sri Lanka menşeli bazı ürünlere yönelik nihai gözden geçirme soruşturması açılmasına karar verilirken, bu yılın ilk yarısında yürürlük süresi dolan ve 2022'nin ilk yarısında süresi dolacak olan dampinge karşı önlemler de ilan edildi

ABD Başkanı Biden'ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile Suriye'deki mültecilere insani yardım ve ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin veri tabanına yönelik Rusya'nın düzenlediği iddia edilen siber saldırıları görüştüğü bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Çin'in Güney Çin Denizi'nde hakimiyet kurma çabaları konusunda uyardı.

ABD Hazine Bakanı Yellen, ülkelerin büyük ve karlı çok uluslu firmaları en az %15 oranında vergilendirmesine imkan sağlayacak yeni vergi mekanizmasına ilişkin olarak, "Anlaşma, ülkeler arasındaki düşük vergi yarışını sonlandıracak." dedi.

Avrupa Merkez Bankası'nın yeni stratejilerinin uygulanmaya alınacağı Temmuz toplantısında AMB Başkanı Lagarde politika değişikliği yaşanabileceği sinyalini verdi.

TİM verilerinden derlenen bilgilere göre, Türkiye'nin ihracatı, yılın ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre %39,9 artarak 75,5 milyar dolardan 105,0 milyar dolara çıktı.

Pfizer-Biontech 3. doz takviye aşısı için izin başvurusu yapacaklarını açıkladı.

Polonya Dışişleri Bakanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye'den dönen Polonyalılar, 10 günlük karantinaya girmek zorunda değil.'' ifadeleri yer aldı.

Ne Olacak?

Yurtiçinde İşsizlik Oranı açıklanacak.

TCMB Faiz Kararı Çarşamba günü açıklanacak.

Fed Başkanı Powelll, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nin 14 Temmuz'da gerçekleştireceği, Fed politikasına ve ekonomiye yönelik yarıyıl gözden geçirmesinin yapılacağı oturum öncesi sunum yapacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Küresel piyasalarda beklentilerin altında gelen ekonomik verilerin ekonomik toparlanmanın yavaşlayacağı anlamına gelmesi ve FOMC Tutanaklarında varlık alım programlarının yakın zamanda azalacağına dair mesajlar risk iştahını zayıflattı. İngiltere'nin ardından dünya genelinde delta varyantına bağlı olarak vaka sayılarında artışlar devam ediyor. Ayrıca ABD’de CDC Direktörü Walensky, ABD’de artan delta varyantı vakalarının sorun yarattığını, vakaların aşılamanın %40’ın altında olan bölgelerde yoğunlaştığını belirtti. Japonya hükümeti artan vakalar nedeniyle Tokyo’daki olağanüstü hal uygulamasını yeniden uygulamaya koyabileceğini açıkladı. Tokyo’daki olimpiyatlara seyirci alınmayacağı duyuruldu. Delta varyantının dünya genelinde vaka sayılarını tekrardan artırması sonrasında piyasaların geçen hafta düşük likiditeye sebep olduğunu gördük.

Yurtiçi piyasalarda ise yön arayışı devam ediyor. FOMC Tutanakları ardından küresel piyasalara paralel giden endekste Cuma günü tepki alımları hakimdi. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, G20 Zirvesi kapsamında ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ile görüştü. Elvan "Ekonomik ve ticari ilişkilerimizin geliştirilmesine yönelik çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Hızla değişen küresel ekonomi ortamında Türkiye-ABD ikili ilişkilerinin güçlendirilmesinin önemine dikkat çektik." ifadelerini kullandı. Dolar / TL kuru sabah 8,69 seviyelerindeyken 8,66’ya kadar gerilemesi sonrasında BİST100 endeksinde alımlar hızlandı. Endeks günü 200 HO’nun üzerinde tamamladı.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay satıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, Cuma günü 1.506 - 1.522 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.518 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 13.163 artarak 510.966 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.518 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 1.532’nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.560 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.502 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.530 ve 1,540 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.510 ve 1.502 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Döviz sepetinde olası gelişmeler ve kur riski

Altın, dolar baskısı ile geriliyor

Asya piyasaları haftaya ZK ile pozitif başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)