E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan'ın Türkiye korkusu---

Yunanistan'ın Türkiye korkusu

Yunanistan'ın Türkiye korkusu
28 Nisan 2021 - 13:52 borsagundem.com

Türkiye'nin silah sanayisindeki büyük gelişme Yunanlıları bir kere daha korkuya düşürdü. Yunan medyasında bu kez de Aksungur korkusu baş gösterdi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından üretilen Aksungur Silahlı İnsansız Hava Aracı’nın kabiliyet gücü, Yunan medyasında endişeye yol açtı. Aksungur’un özelliklerini duyan Yunan spiker, “Türkiye'nin silahları artık kafamızı karıştırıyor çünkü her ay yeni bir silah üretileceğini duyuruyorlar. Onları dikkatlice izlemeliyiz” dedi.

Azerbaycan'dan Libya'ya, yaşanan birçok çatışmanın kaderini değiştirerek büyük başarı kazanan Türk SİHA'ları dünya basınının gündeminde olmaya devam ediyor. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından üretilen ve geçtiğimiz gün test atışları sırasında 30 kilometreden hedefi vuran Aksungur SİHA Yunan medyasında geniş yer buldu. Skai TV muhabiri Manolis Kostidis, Aksungur SİHA’nın özelliklerini canlı yayında anlattı.

BU DURUM YUNANİSTAN’I ENDİŞELENDİRMELİ

Aksungur SİHA’nın insansız aracın ANKA İHA modelinin gelişmiş versiyonu olduğunu kaydeden Manolis Kostidis, "Aksungur modeli uçak, ikmal veya herhangi bir şeye ihtiyaç duymadan tam 40 saat uçabiliyor. 750 kilo faydalı yük, lazer güdümlü füzeler ve bombalar taşıyor ve tabii ki gözetleme kabiliyetine sahip. Bu durum Yunanistan’ı endişelendirmeli. Ayrıca mühendislerin dediklerini dikkate almalıyız. Türkler bununla çok ciddi tasarruf edecekler" dedi.

Yunanistan, Türkiye hariç 35 ülkeye kapısını açtı

İsrail ile Yunanistan arasında işbirliği

Soylu'dan Yunanistan'a sert çıkış

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Keko Sartuncimakistorokis28 Nisan 2021 16:30

    Yunanistan Türkiye hariç 35 ülkeye kapısını açmış,bizde montröyü kaldırıp karadenizin kapısını açmaya çalışıyoruz ne ileri seviyedeyiz :))))) haribiden başka yoktur bizden.

  • serok agopyan28 Nisan 2021 15:40

    tanıdığım kadarıyla komşumuz yunanlılar kahraman bir millettir.

  • Türkoğlutürk 28 Nisan 2021 19:09

    Metin abd ye miyavlıyamayanlar karşısında yunan ada zengini oldu. Sayelerinde

  • Metin28 Nisan 2021 17:29

    Agop , senin kahrımanlar dediklerin yakında Biden'den cesaret alıp Pontus demeye başlarlarsa haberin olsun senden bilirim (6)  (6)