E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİsrail ile Yunanistan arasında işbirliği---

İsrail ile Yunanistan arasında işbirliği

İsrail ile Yunanistan arasında işbirliği
18 Nisan 2021 - 13:09 borsagundem.com

Doğu Akdeniz'de Türkiye'ye karşı ittifaklarda her gün yeni bir anlaşma imzalanıyor. Bu kez İsrail ile Yunanistan, rekor büyüklükte savunma işbirliği anlaşmasına vardı

İsrail ile Yunanistan savunma yetkilileri Mora Yarımadası'nın güneyinde uluslararası bir uçuş eğitim merkezi kurulması için anlaşma imzaladı.

Anlaşma kapsamında Kalamata şehrindeki askeri havaalanı 22 yıllığına İsrail'e kiralanacak ve İsrailli savunma şirketi Elbit Systems burada Yunan Hava Kuvvetleri için bir eğitim merkezi kuracak.

İsrail Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında, 1.65 milyar dolar değerindeki bu sözleşmenin İsrail ile Yunanistan arasında bugüne kadarki en büyük savunma tedarik anlaşması olduğuna dikkat çekildi.

Elbit Systems'in işleteceği eğitim merkezi, İsrail'in kendi hava akademisini model alacak.

Elbit'in İtalyan şirketi Leonardo'nun ürettiği M-346 eğitim uçaklarından 10 tane konuşlandırılacağı uçuş eğitim merkezinde ayrıca Yunan hava kuvvetlerinin tüm eğitim filosu, yani onlarca M-346 ve T-6 uçağı bulunacak.

Yunanistan'ın T-6 uçaklarının güncellenerek kullanılması için kitler tedarik edecek Elbit, ayrıca eğitim, simülatörler ve lojistik destek sağlayacak.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, "Bu programın İsrail ile Yunanistan'ın kabiliyetlerini artıracağı, ekonomilerini güçlendireceği ve böylece ülkelerimiz arasındaki ortaklığın savunma, ekonomik ve siyasi düzeylerde derinleşeceğinden eminim" dedi.

Anlaşma açıklaması, cuma günü Yunanistan, Güney Kıbrıs, İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında ilk kez bölgesel forum düzenlenmesinin ardından geldi. Güney Kıbrıs'ın Baf kentinde sözkonusu 4 ülkenin dışişleri bakanlarının ilk kez biraraya gelmesini ise eski ABD Başkanı Donald Trump'ın arabulucuğunda imzalanan İbrahim Anlaşmaları sayesinde İsrail-BAE ilişkilerinin normalleşmesi sağladı.

İsrail'de seçimlerde yarışacak 3 Filistinli adaya gözaltı

Dışişleri'nden İsrail açıklaması

Soylu'dan Yunanistan'a sert çıkış

Çelik'ten Yunan Dışişleri Bakanı Dendias'a tepki

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Objektif19 Nisan 2021 01:30

    Boşa çaba başka bir şey değil,.Dostlar alisveriste gorsun.Mısırı da yanımıza alacağız az kaldı.Sonra da Suudileri. 10 yıl sonra Akdeniz'de bizden izinsiz bu tarz ufak tefek ülkelerin gemileri bile çıkamayacak inşallah. Durmak yok aynen devam.:)

  • Hakkı18 Nisan 2021 22:50

    Şaşırdıkmı

  • TARKUT TARKAN18 Nisan 2021 17:11

    önce ülkelerin ekononimilerini çökertiyorlar sonra  bir birlerine kışkırtıp  yalandan takıyorlar.korkutuyorlar sonra savaşmadan ülkelerine ele giçirip üst kuruyorlar kerizlerde buna inanıyor.yunanistan artık bir bağımsız devlet olmaktan çıkmıştır.

  • Okie Dokie18 Nisan 2021 16:16

    Bu anlaşma beni fazlasıyla mutmain etti. Bu yaz tatilimi Yunan adalarında ultra lüks yatımla gezerek yapacağım kardeşlerim. Hem böylelikle dövizimiz dost ve kardeş ülkeye gitmiş olacak.

  • ciğer söken18 Nisan 2021 19:15

    abe beni de al beni de al.ben de mutmain olmak istiyom.

  • ZEYREK ZEMHERİ18 Nisan 2021 14:29

    Tabi imzalar önce böyle korkuturlar sonra silahlarını satarlar.ne yapacak bizi haritadan mı silcekler.ABD arkasında olmasa türkrüğümüzle boğarız.fakat eğer bıçak kemiğe dayınır ise suriyede nasıl kaçtı ise abd buradanda kaçacaktır.Türkiye yi kayıp eden ortadoğu yu kayıp eder.