E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYunanistan suçluyu buldu---

Yunanistan suçluyu buldu

Yunanistan suçluyu buldu
06 Mayıs 2015 - 07:46 borsagundem.com

Yunanistan, AMB’nin bir sonraki likidite adımını değerlendirmesi ile birlikte kreditörleri suçladı

Yunanistan, mali kriz ile ilgili çıkmazın sona erdirilmesinde başarısız olunması konusunda kreditörlerini suçladı. Yunanistan tahvilleri geriledi. Avrupa Merkez Bankası (AMB) ise ülkenin finansal sistemine ne kadar likidite sağlayacağını değerlendiriyor.

Bir hükümet yetkilisinin Salı günü yaptığı değerlendirmeye göre, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu ve Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) talep ettikleri kırmızı çizgi sayısını düşürmemeleri halinde bir anlaşmaya varılması mümkün görünmüyor.

Değerlendirmeler, kurtarma görüşmeleri ile ilgili görünümü belirsizleştirdi. Öte yandan bazı yetkililer süreçte ilerleme kaydedildiğini belirtti. Yunanistan hisse ve tahvillerinde satışlar hız kazandı. 2 yıl vadeli Yunanistan tahvil faizi 149 baz puan yükselerek yüzde 20.98’e ulaştı. Bu da Avrupa tahvil piyasaları genelinde bir satış dalgasına yol açtı. Gösterge hisse senedi endeksi yüzde 3.9 gerileyerek 6 haftanın en büyük düşüşünü kaydetti.

Dikkat şu an AMB’nin Yönetim Kurulu’na çevriliyor. Kurul Çarşamba günü Frankfurt’ta toplanacak ve Yunan bankalarına yapılacak acil durum fonlamasını tartışacak. AMB, Yunan bankalarına sunduğu likidite miktarını yükseltmişti ancak stratejiye bağlı risklerle ilgili endişeler artıyor.

Yunanistan Başbakan Yardımcısı Yannis Dragasakis, Salı günü AMB Başkanı Mario Draghi ile görüştü. AMB sadece görüşmelerin son durumunu ve ülke ekonomisini tartıştıklarına ilişkin bir açıklama yaptı. Dragasakis, Draghi’ye anlaşma sağlanmasının gerçekçi bir hedef olduğunu söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)