E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYükseliş çabaları hisse bazlı kaldı---

Yükseliş çabaları hisse bazlı kaldı

Yükseliş çabaları hisse bazlı kaldı
07 Aralık 2020 - 09:18 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Kasım ayı içerisinde olumlu gelişmelerin yaşandığı aşı cephesinde izin başvuruları ve bu konudaki süreç önemini koruyor. Kasım ayında küresel risk iştahında güç kazanırken, aralık ayı içerisinde riskli varlıklarda dalgalı bir görünüm izleniyor. Salgın kaynaklı endişeler gündemdeki yerini korurken, ekonomik veri akışları yakından izlenecektir. Moody’s Türkiye’nin kredi notu ve görünümüne ilişkin güncelleme yapılmadığını duyurdu.

BIST-100 Güne Başlangıç

Kasım ayında yukarı yönlü bir seyrin yaşandığı küresel hisse piyasalarında geçen hafta dalgalı ve sakin bir görünüm etkili oldu.

Aşı cephesindeki gelişmeler, salgın kaynaklı endişeler ve destek paketine ilişkin süreç piyasaların takibinde yer alıyor. BIST-100 Endeksi cuma gününü yatay bir kapanışla 1.330,87 puandan tamamladı.

Tarım dışı istihdam verisinin izlendiği günde ABD borsaları günü yükselişle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor.

Endeks kapanışında 7,78 – 7,79 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,81’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Endekste geçtiğimiz hafta gün içlerinde zaman zaman yukarı gitme çabaları olsa da bu genele yayılmayarak sektörel ya da hisse bazlı hareketler olarak kaldı. Bununla birlikte negatif uyumsuzluklar artarak devam ediyor. Bu durum gün içi görülen yukarı yönlü hareketlere temkinli yaklaşmayı gerektiriyor. Özellikle önceki zirvenin bulunduğu 1.350 ve devamında mart ayında başlayan yukarı yönlü kanalın üst bandının bulunduğu 1.380 civarı önemli dirençler konumda. Bu bölgeye yakın yerler yeni alım için risk oluşturuyor. Buna karşın önceki haftalarda da ifade ettiğimiz gibi önemli bir destek kırılımı yaşanmadığı sürece aşağı yönlü günlük hareketlere de temkinli yaklaşmakta fayda var. Bu noktada 1.290’ı önemli bir referans noktası olarak izlemeye devam ediyoruz.

Günün önemli şirket haberleri 07/12/2020

Piyasaların haftaya satıcılı bir başlaması bekleniyor

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)