E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYSK'nın gerekçeli kararına CHP’den ilk tepki---

YSK'nın gerekçeli kararına CHP’den ilk tepki

YSK'nın gerekçeli kararına CHP’den ilk tepki
22 Mayıs 2019 - 20:36 borsagundem.com

CHP'li Faik Öztrak, YSK'nın İstanbul seçimlerini iptaline ilişkin gerekçeli kararı hakkında açıklamalarda bulundu

YSK'nın gerekçeli kararıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP'li Faik Öztrak, "Millet iradesi cezalandırılmıştır. 31 Mart'taki seçimde milletin iradesi gasp edilmiştir. Bu kararda çalma, çırpma yoktur. Bu iddiada bulunanlar milletin karşısına çıkıp ne diyecekler?" dedi.

Öztrak’ın açıklamaları şu şekilde:

31 Mart Belediye Başkanlığı seçimlerinde milletin dediği değil siyasi iktidarın dedikleri olmuştur. Milletin iradesi gasp edilmiştir. İstanbulluların izzet-i nefsiyle oynanmıştır. Bizlere ahlak dersi vermeye kalkanlara şunu söylemek isterim.

Bu karar demokrasinin yüz karasıdır. Bunun faili de maalesef Saray’dır. YSK’nın gerekçeli kararının hiçbir yerinde “çalma, çırpma” gibi tek bir kelime yer almamıştır. Yine karara dönüp baktığımız zaman, seçim sayım cetvellerindeki eksiklikten bahsedilmektedir. Ama şöyle denmektedir. Sayım cetvellerindeki eksiklik seçim sonuçlarına müessir olmamakla birlikte… denmiştir.

Bu ne demektir? Kısa kararın dışına çıkılmaya çalışılmış. Ortaya karışık bir gerekçeyle seçimin iptal edildiği görülmüştür. Bu kararda çalma, çırpma yoktur. Bu iddialarda bulunanlar milletin karşısına çıkıp ne söyleyeceklerdir ben bunu merak ediyorum. Hiç mi mahcup olmayacaklar. Bu ramazan gününde hiç mi nedamet duymayacaklardır?

Aslında kararın tamamını okumaya gerek yok. YSK başkanı Sadi Güven’in gerekçesinin son cümlelerine bakmak yetiyor. Sadi Güven diyor ki “Burada sonucu etkileyecek hiçbir şey yoktur. Bir tek tespit yoktur”

Ben de soruyorum, buna imza atan YSK kurulu üyeleri nasıl evlatlarının yüzüne bakacaklardır. Çok açık söyleyeyim, Türkiye çok açık haksızlıkla karşı karşıyadır. Aynı gemideyiz, lafları tekrarlanıyor. Aynı gemide olabiliriz ama kaptan köşkünde oturanlar ülkenin gemisini demokrasi rotasından saptırmak için ellerinden geleni yapıyor. Bizim ve milletimizin görevi, kendi iradesinden demokrasinin rotasından sapmaması için elinden geleni yapacak olmasıdır.

Bu karar bir kez daha Ekrem İmamoğlu’nun 16 milyon İstanbullunun belediye başkanı olduğunu ortaya koymuştur.

16 milyon İstanbullu ellerini vicdanlarına koyacak, oy kullanacak aile fertlerine gerekeni söyleyecektir.

YSK İstanbul seçiminin iptaline ilişkin gerekçeli kararını açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vahit22 Mayıs 2019 23:34

    O kadar çok seçim güveliği diyerek yaygara kopardılar ki meğer dikatleri başka tarafa çekip kendilerine rahat ortam hazırlakmış niyetleri normalde ak parti en az400 bin fark ile seçimi alırdı

  • ALAATTİN CAMGÖZ22 Mayıs 2019 23:19

    chp nin tüm kirli çamaşırları bir bir ortaya çıktıkca panikleyip dikkati başka yöne çevirmek için her türlü pisliği yapmaktadırlar.bunlardan her şey beklenir.yakında dokunulmazlıkları kalkacak olan kılıçtaroğlu da yaptıklarını yargı önünde hesap verecekler.sen kım oluyorsunda yargıçlara kimse dil uzatamazlar.hepside şuan diken üzerindedirler.bakalım ikinci raunt nasıl geçeçek daha ne kirli oyunlar yapacaklar.olan TÜRK halkına oluyor.bunların hepsi köşelik milyarderler.bizim hakkımı savunma diye birişeyleri yok hepsi cebini düşünmektedirler.

  • gobel6622 Mayıs 2019 22:50

    Ne diyecekler işbirlikleri ile birlikte şimdi sıvamaktan başka ne yapacaklar.

  • editöre22 Mayıs 2019 21:32

    bu iki yorumdan başka yorum yokmu? 

  • H BAKİ YÜKSEL22 Mayıs 2019 21:24

    HER ŞEY  ÇOK GÜZEL OLACAKTIR

  • minoltay23 Mayıs 2019 00:58

    daha güzel olacak

  • abdullah 22 Mayıs 2019 21:15

    ''YSK gerekçesinde 300 binden fazla şüpheli oy kullanıldığı ve aradaki farkın 20 katı olduğu ifade edildi''... öztrak milleti aldatmaya çalışma işiniz gücünüz yalan dolan olmasın yalancının mumu yatsıya kadar.

  • mehmet yılmaz22 Mayıs 2019 21:13

    17000 kere ÇALINTI OY ile hırsızlığa  YSK. GEÇİT YOK DEMİŞ.

  • Ali22 Mayıs 2019 21:04

    CHP yıllardır seçimleri kaybediyordu, sonra seçimlerde hile yapıldığını belirtiyordu. İlk defa seçim kazandılar, şimdi seçimler de hile yok diyorlar. :-))))

  • ekrem22 Mayıs 2019 21:23

    Kesin sonuçlara göre belediye başkanlıklarında AK Parti yüzde 54,76, CHP yüzde 17,71, MHP 17,20, HDP 4,21, İYİ Parti 1,77, Saadet Partisi 1,55 oy aldı. bu sonuç sence seçim kazandıklarını mı ifade ediyor. yüzde 17 nin 5 ide hdp oyu

  • Urla22 Mayıs 2019 20:51

    Yalancı binali

  • abdullah 5322 Mayıs 2019 21:20

    binali beye kurban ol. seni aldatan bu şahsa kanma çünkü bile bile aldatıyor senin gibileri oku kararı anlayacaksın senin aklın fikrin yokmu?